2020-06-03 13:50

Botoşani, judeţul unde numărul căruţelor este aproape egal cu cel al autoturismelor. Se cere permis de căruţaş

 |  09:12
Botoşani, judeţul unde numărul căruţelor este aproape egal cu cel al autoturismelor. Se cere permis de căruţaş

Statisticele Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) şi a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) arată că numărul căruțelor din județul Botoșani este aproape egal cu cel al autoturismelor. În acest context, un ofiţer SPR susţine necesitatea introducerii unui permis de conducere obligatoriu pentru atelaje, la fel cum a fost introdus în cazul conducătorilor de mopede.

Din datele oficiale ale SPR reiese că în județul Botoșani sunt înregistrate la autoritățile locale 43.000 de atelaje. De asemenea, evidențele SPCRPIV arată că în județul Botoșani sunt înmatriculate 66.000 de autovehicule, dintre care aproximativ 53.000 sunt autoturisme, potrivit Agerpres.

În aceste condiţii, polițiștii rutieri atrag atenția că numărul mare de căruțe de pe drumurile din județ afectează circulația rutieră. În acest an au fost înregistrate șase accidente grave în care au fost implicate faetoane sau căruțe, şi care s-au soldat cu trei morți și trei răniți grav.

„Singurul mod de acțiune este sancționarea căruțașilor pentru accesul pe drumurile europene și drumurile naționale, dar și pentru lipsa vestelor reflectorizante și a semnalizării corespunzătoare. Din păcate, altfel nu putem interveni. Grav este că mulți dintre căruțași nu cunosc regulile de circulație”, a precizat ofițerul SPR Ionuț Apostol.

Ofiţerul susţine în aceste condiţii necesitatea introducerii unui permis de conducere obligatoriu pentru atelaje. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine