2020-08-13 00:48

Bucharest Jazz Festival, deschis cu vernisajul expoziţiei de afişe poloneze

 |  16:25
Bucharest Jazz Festival, deschis cu vernisajul expoziţiei de afişe poloneze

Marţi seară, de la ora 18.00, a avut loc, la Hanul Gabroveni (Strada Lipscani 84-90), deschiderea oficială a unuia dintre cele mai așteptate evenimente de jazz ale anului - Bucharest Jazz Festival.

Festivalul a fost inaugurat cu vernisajul expoziției de afișe poloneze, dedicate uneia dintre cele mai mari colecții private din lume, având ca temă afișul polonez de jazz. Aceasta conţine 72 de postere din perioada 1956-2013, care au fost prezentate de însuși colecționarul lor, domnul Krzysztof Dydo, un excelent cunoscător al afişului polonez.

În spațiul expozițional al Hanului Gabroveni, va avea loc de asemenea o serie de evenimente conexe, menite să creeze o comunitate și să dezvolte arta dialogului dintre artiști și public. Astfel, în perioada 2-6 iulie, vor avea loc lansări de carte și disc de jazz, proiecții de filme, dezbateri și colocvii pe teme de interes pentru lumea muzicii jazz. Jazz on Film este numele sub care se va proiecta o serie de producții ce înfățișează viața și evoluția artistică a unora dintre cele mai marcante personalități ale jazzului: Cecil Taylor, Paul Bley sau Richard Oschanitzky.

În cadrul lansărilor de carte, de la Hanul Gabroveni, vor fi prezente personalități precum Mircea Tiberian, Horia Nicolaescu, Marius Popp, Doru Ionescu sau Alex Vasiliu, care vor aduce în prim-plan cele mai noi titluri din literatura de specialitate. Concertele live ale artiștilor invitați pe scena din Piața George Enescu în perioada 2-6 iulie, promit să ofere publicului spectacole totale, în care arta improvizației se îmbină armonios cu sunetele atât de expresive ale muzicii jazz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz