2020-07-04 00:22

Bucureştenii din Sectorul 3 au acces gratuit la Festivalul Internaţional de Film DaKINO

 |  17:08
Bucureştenii din Sectorul 3 au acces gratuit la Festivalul Internaţional de Film DaKINO

Primăria Sectorului 3 organizează, pentru cel de-al treilea an consecutiv, Festivalul Internaţional de Film DaKINO. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc joi, 26 martie, la Cinema PRO, la ora 20.00.

DaKINO 24 se va desfăşura în perioada 26-29 martie, la Cinema PRO şi Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, şi este organizat de Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Fundaţia FAMart şi în colaborare cu Fundaţia DaKINO.

Pentru locuitorii Sectorului 3, accesul la DaKINO 24 este liber, în limita locurilor disponibile în sălile de cinema. Pentru rezervări şi informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la telefon 021.326.27.67/ 0759.99.02.42 şi/sau electronic la adresa de email .

Festivalul va fi deschis cu lungmetrajul „Still Alice”, cu Julianne Moore în rolul principal, prezentat în premieră, într-o singură proiecţie în România. Filmul urmăreşte povestea lui Alice Howland, profesoară de lingvistică renumită, şi mamă a trei copii acum adulţi. Alice începe să uite cuvinte, iar după ce este diagnosticată cu maladia Alzheimer relaţia ei cu cei din familie trece prin momente dificile.

Regia este semnată de Richard Glatzer şi Wash Westmoreland. Richard Glatzer s-a stins din viaţă pe 10 martie 2015 după o luptă de 4 ani cu scleroză laterală amiotrofică. N-a putut fi prezent la ceremonia premiilor Oscar, unde Julianne Moore a primit statueta pentru cea mai bună actriţă în rol principal, însă declara „ceea ce găsesc ironic este că, în starea în care mă aflam, am fost capabil să fac un film care, din punct de vedere creativ, este tot ce mi-am dorit vreodată.”

Dintre filmele de Oscar din acest an, DaKINO 24 va prezenta şi „Wild”, de Jean-Marc Vallée, care a primit două nominalizări la premiile Oscar, pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Reese Witherspoon, şi pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, Laura Dern.

De asemenea, va fi prezentat „12 ani de copilărie/ Boyhood”, de Richard Linklater, pentru care Patricia Arquette a câştigat premiul Oscar, premiul BAFTA şi Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Competiţia oficială de scurtmetraje româneşti la Festivalul Internaţional de Film DaKINO va fi compusă din peliculele „Apăsătoarele îndatoriri ale cetăţeanului Crăciun”, de Claudiu Bolchiş, „În familie”, de Andrei Cotarcea, „The story of little Hans”, de Daniel Djamo, „Candy Crush”, de Andrei Georgescu, „De ce au dispărut dinozaurii”, de Mihai Ghiţă, „Amnezia”, de Jamil Hendi, „Pui de somn”, de Paul Mureşan, „Fantezie în DO minor”, de Rareş Neagu & Ştefan Marin, şi „Have sweet dreams”, de Ciprian Suhar.

Competiţia de Scurtmetraje DaKINO 24 include 27 de filme din 13 ţări, selecţia aparţinând criticului de film Irina Margareta Nistor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz