2020-04-03 08:44

Bucureşti. Deficit de personal de 22% la Serviciul pentru permise auto

 |  13:54
Bucureşti. Deficit de personal de 22% la Serviciul pentru permise auto

Prefectura Bucureşti a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București se confruntă cu un deficit de personal de 22%.

Potrivit sursei citate, SPCRPCIV are un efectiv de 88 de angajați, dintre care doar 66 sunt prezenți la serviciu, restul fiind în concediu de odihnă sau medical.

„Marea majoritate a celor aflați la serviciu sunt repartizați pentru activități specifice de lucru cu publicul la ghișeu sau examinare a candidaților la proba practică. Timpul mare de așteptare la ghișee este explicat și prin debutul cu întârziere al programului "Rabla" 2016 — luna iunie, ceea ce a condensat într-o perioadă mai scurtă de timp un număr mult mai mare de solicitări, pe toate palierele de evidență a vehiculelor”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit Prefecturii Bucureşti, „comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, activitatea societăților de leasing și a dealerilor de vehicule atât noi, cât și second-hand a cunoscut o creștere, în medie, de 15%, în condițiile în care 80% dintre acești agenți economici sunt concentrați în București, iar 75% dintre vehiculele înmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara municipiului București".

Chiar dacă prin OUG 41/2016 s-au diversificat modalitățile de plată pentru obținerea documentelor eliberate de SPCRPCIV București (online prin internet banking, virament bancar, mandat poștal, plata la Trezorerie, plata direct la ghișee), cetățenii preferă, în continuare, plata în numerar la ghișeu, ceea ce duce la creșterea timpilor de lucru, menţionează sursa citată.

Prefectura Bucureşti mai arată că, alături de SPCRPCIV, a luat mai multe măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la ghișeu, printre care demararea concursurilor pentru ocuparea a 16 posturi vacante și punerea în funcțiune a unui sistem de eliberare bonuri de ordine la înmatriculări (parterul clădirii), urmând ca acest sistem să fie extins, în luna decembrie, și la etaj, pentru activitatea pe linie de permise de conducere.

Totodată, se are în vedere și implementarea unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor eliberate de acest Serviciu și s-a operaționalizat un portal de înmatriculare a vehiculelor noi, disponibil pentru societățile de leasing și dealeri auto, din luna septembrie.

Sursa citată subliniază că „pentru a veni în sprijinul cetățenilor, angajații Serviciului au efectuat ore suplimentare, inclusiv în weekend, și și-au amânat efectuarea concediilor de odihnă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-24Parerea ta...

CETATEAN
24 Noi 2016

Saptamana aceasta s-au dat muuulte posturi la prefecturi. De ce nu le ocupa unde trebuie? Ca au cerut posturi doar pentru CINE trebuie?? Si de ce nu se otimizeaza sediile pentru cetateni? ca sa aiba prefectutii unde face poze frumoase? Ca nu degeaba ii zice "institutia Pefectului" . Sunt mosiile lor. Numai ei in poza, la pangllici si la coroane.
TOBA DE ESAPAMENT
24 Noi 2016

Si de ce nu spuneti ce cozi sunt la DPRCIV? Sa nu deranjati guvernul technocrat?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine