2020-02-28 17:56

București: Procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea, duminică

 |  17:13
București: Procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea, duminică

Biserica Catolica organizează pe 19 octombrie 2014 o procesiune în centrul orașului București. O relicvă a Papei Ioan Paul al II-lea va fi purtată de credincioșii catolici pe străzile capitalei.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București (ARCB) a anunțat că duminică se va organiza în București o procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea, de la Nunțiatura Apostolică la Catedrala Sfântului Iosif. Potrivit Mediafax, relicva constă în câteva picături de sânge ale suveranului pontif și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif pe 19 mai 2011  de Cardinalul Stanisław Dziwisz, arhiepiscop de Cracovia. 

Credincioșii, călugării, călugărițele, ministranții și preoții catolici vor porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-le, aflat la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu, și se vor îndreptat spre Catedrală. Acolo va avea loc în jurul orei 13.00, liturghia în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de Preasfințitul Cornel Damian, episcop auxiliar de București.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost dezvelit pe 1 august 2011. Operă a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsa Begic, el a fost amplasat în amintirea vizitei istorice făcute în 1999 în România. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine