2019-09-22 22:03

BUCUREȘTI. Stăpânii de CÂINI și PISICI care nu sunt de RASĂ își pot steriliza GRATUIT animalele de companie

 |  16:29
BUCUREȘTI. Stăpânii de CÂINI și PISICI care nu sunt de RASĂ își pot steriliza GRATUIT animalele de companie

Pisicile şi câinii care nu sunt de rasă, dar care au stăpân domiciliat în Bucureşti, vor putea beneficia de sterilizare gratuită, a decis miercuri Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 40 de voturi „pentru”, cinci voturi „împotrivă” şi trei abţineri.

„În privinţa abandonului de animale, acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor, cât şi din înmulţirea animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitate există. În pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii, prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru, unul dintre motive fiind costul financiar, dar şi lipsa de comunicare şi informare”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre

Valoarea estimată a sterilizării câinilor este de 235 de lei pentru femelă, 190 de lei pentru mascul, iar în cazul pisicilor – 150 de lei pentru femelă şi 150 de lei pentru mascul.

Prin acest program va fi subvenţionată sterilizarea a maximum două animale, câini şi/sau pisici) pentru fiecare posesor de animale de companie din Bucureşti, limita stabilită fiind de 3.600 de câini şi 3.600 de pisici, după principul primul venit, primul servit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-28Parerea ta...

DARIA
22 Apr 2018

Şi totuși unde se pot steriliza gratuit pisicuțe fiindcă nugasesc decât vorbărie și staxi știri nimic concret
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray