2020-07-14 04:36

Bucureştiul nu stă pe tuşă! “Of”-ul lui Firea naşte un flash mob sportiv

 |  17:10
Bucureştiul nu stă pe tuşă! “Of”-ul lui Firea naşte un flash mob sportiv

P24

Nefericită decizia primarului general al Capitalei de a reacţiona la adresa celor nemulţumiţi că a interzis menifestările sportive pe Bd. Kiseleff. În ciuda lui Firea, joi, 28 iulie, ActiveWatch a programat flash mob sportiv de 10 minute în faţa Primăriei Capitalei.

Gabriela Firea, a reacţionat ieri faţă de cei nemulţumiţi că a interzis manifestările sportive pe Bd. Kiseleff, afirmând că nu primeşte lecţii de la o firmă care “se încăpăţânează să ţină cinci persoane” pe acest bulevard “blocând sute de mii de oameni”. Ea şi-a invocat educaţia formată în 20 de ani într-o familie de sportivi, amintind de fostul soţ, răzvan Firea, antrenor de atletism şi profesor de sport, pe soacra sa, Elena Firea, antrenor cunoscut, şi pe Victor Firea, fostul ei socru, campion. “Am devenit o persoană controversată în Bucureşti din punct de vedere al susţinerii activităţii sportive pe Bd. Kiseleff”, a spus Gabriela Firea. Ea a sugerat că “dacă în spatele activităţii sportive sunt interese comerciale, intrăm într-o altă zonă”. Firea a precizat că face aceste declaraţii pentru că are “un of” şi “au durut-o” acuzaţiile că nu ar susţine sportul. În replică, ActiveWatch a anunţat că joi, la ora 11:00, “în fața Primăriei Generale, ne adunăm la un flash mob sportiv ca răspuns la decizia doamnei primar Firea de a izola evenimentele publice dedicate oamenilor în favoarea fluidizarii traficului auto. (…) Negocierea locului de desfășurare se face strict în limitele legii și cu argumente ce țin de securitatea cetățenilor, nicidecum de fluidizarea traficului. Ne îngrămădim zece minute pe trotuarul din fața primăriei, printre maşinile funcţionarilor parcate pe trotuar, după care plecăm la treburile noastre”, se spune în comunicatul ActiveWatch. Organizatorul aminteşte că “Bucureşti este al cincilea cel mai congestionat oraș din lume, cu o poluare fruntașă la nivel European, Comisia Europeana începând proceduri de infringement din cauza poluării aerului. De aceea, noi credem că, similar altor capitale europene, e nevoie tocmai de astfel de evenimente care să încurajeze redarea a cât mai multe strazi către oameni, încurajându-i să facă mișcare în defavoarea deplasărilor motorizate”.

Ziua de joi a fost aleasă pentru ca oamenii să fie siguri că în sediul primăriei se va afla şi doamna primar. “Deci ne luăm pauza de prânz împreună”, se spune în comunicarea intitulată “Bucureştiul nu stă pe tuşă!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-26Parerea ta...

GEORGETA
26 Iul 2016

Este prea mare caciula asta pentru Pandelica.Cred ca la final va iesi ciufulita rau ,poate chiar de cei ce au facut-o primarita.Aici nu-i scrie nimeni pe prompter ce sa faca sau sa zica.Proaste alegeri fac rominii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz