2020-02-21 21:25

Buget record pentru CNI în acest an. 30 de cămine studențești sunt în plan pentru a fi construite

 |  14:33
Buget record pentru CNI în acest an. 30 de cămine studențești sunt în plan pentru a fi construite

Vicepremierul Dan Suciu a anunțat că în viitor vor fi construite 30 de cămine studențești, prin Compania Națională de Investiții, cea care se va ocupa de investiții. Deja patru cămine se află în procedura de achiziție.

Totodată, Suciu a anunțat un buget record pentru CNI în acest an, care se va ocupa printre multe altele, de stadioanele pentru EURO, de reabilitarea Cazinoului de la Constanţa, de sălile polivalente de la Oradea şi Constanţa, de reconstrucția mai multor spitale din țară, dar și de reabilitarea monumentelor istorice - sediul Academiei Române, Mănăstirea Suceviţa şi Palatul Nifon din Bucureşti. 

"Compania Naţională de Investiţii face spitale, instituţii de învăţământ superior, reabilitări şi consolidări de clădiri de patrimoniu sau monumente istorice. Bugetul companiei pe acest an este unul record - 1,3 miliarde de lei credite bugetare şi 1,7 miliarde credite de angajament. În prezent, CNI are în implementare peste 580 de obiective, fie că vorbim de cele deja contractate sau care se află în curs de contractare. De la înfiinţarea acestei companii până acum am finalizat şi predat către beneficiari peste 1.800 de obiective de investiţii. Ceea ce derulăm în acest an prin CNI - deja cunoscutele stadioane de antrenament pentru Euro 2020 şi anume Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf şi sper din tot sufletul ca în perioada imediat următoare să clarificăm şi ceea ce înseamnă stadionul Dinamo, nouă unităţi sanitare, precum reabilitarea Secţiei de recuperare de la Sanatoriul Techirghiol, o investiţie extrem de importantă, singurul centru din România pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, Spitalul de boli paliative de la Botoşani, Spitalul orăşenesc de la Lipova, Spitalul de boli infecţioase de la Zalău, Spitalul orăşenesc de la Vişeul de Sus", a declarat vicepremierul. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine