2020-03-28 12:09

Buget sector 6 al Capitalei: Gabriel Mutu propune ca 40% din bani să meargă pe investiții

 |  17:10
Buget sector 6 al Capitalei: Gabriel Mutu propune ca 40% din bani să meargă pe investiții

Primăria Sectorului 6 a Capitalei a organizat trei runde de dezbateri privind bugetul Sectorului 6 al Capitalei pentru anul 2020. Edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a venit în fața consilierilor locali cu un buget optimist: 40% din fonduri să fie alocate investițiilor și 15% pentru programele de asistență socială. Totodată, edilul a propus dublarea burselor elevilor și construirea unui parc de 10 hectare în Prelungirea Ghencea. Bugetul ar urmă să fie votat pe 20 febuarie, în ședința Consiliului Local Sector 6.

"Nu am găsit niciun dosar pentru reabilitare termică când am venit în iunie 2016 la Primăria Sector 6. După trei ani va pot spune că avem procedurile gata pentru toate blocurile din sector și că am reabilitat 9.000 de apartamente și aproximativ 4.000 sunt în lucru. Sunt primul edil care a accesat fondurile europene pentru reabilitare termică în Sectorul 6. Predecesorii mei, edili PNL, ultimii doi, nu au făcut nimic. Era totul blocat când am preluat primăria. Ce va pot spune: suntem în lucrări pe buleverdele Noica, Geniului, Vasile Milea, pe străzile Sibiu și Orhideelor. Am finalizat bulevardul Iuliu Maniu. Totodată, aproximativ 200 de străduțe dintre blocuri sunt în curs de reabilitare, iar alte câteva zeci sunt gata. Am reabilitat toate parcurile și continuăm amanajarea de noi spații verzi. Grădiniță nouă cu 200 de locuri este gata in toamna, cinci clădiri noi în curtea a cinci școli  au fost realizate și este gata reabilitarea școlii Sfânta Tremie. Acestea au fost proiectele derulate în ultimii trei ani în educație", a declarat edilul la dezbaterea organizată luni pentru definitivarea bugetului Sectorului 6 pentru anul 2020. 

Gabriel Mutu a mai solicitat suplimentarea bugetului de investiții cu 10 milioane de lei pentru construirea unui parc nou, în Prelungirea Ghencea, zonele fostelor Sere Militari.

"Precizez că pentru 2020, Sectorul 6 înregistrează deficit zero, la data de astăzi neavând datorii neachitate. Totodată, prioritatea noastră numărul unu rămân investițiile în sector, în condițiile în care estimăm că veniturile încasate la bugetul local din taxe și impozite vor crește cu peste 7,3%. Concret, valoarea finală a bugetului consolidat al Sectorului 6, propus pentru anul 2020, provenit din surse interne și externe, este de peste 1 miliard de lei”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Pentru noul parc, propus spre amenajare în Prelungirea Ghencea, o măsură intens solicitată de locuitorii din zonă, edilul a cerut Direcției Generale Investiții să suplimenteze bugetul cu 10 milioane de lei pentru a demara procedura de expropriere a 25.000 de mp de teren.

S-au prezentat soluţiile propuse de Primăria Sectorului 6 pentru rezolvarea problemelor ridicate.

Locuitor cartier Drumul Taberei - A adus în discuție: degradarea străzilor în cartierul Constantin Brancuși, a solicitat extinderea numărului beneficiarilor programului Școală după Școală, extinderea rutelor STB (Autobuzul Școlar) pentru copiii din Cartierul Constantin Brancuși și reabilitare blocurilor pe Strada Fratilor din Cartierul Crangași și a sistemului rutier.

S-au prezentat explicațiile și soluţiile propuse de Primăria Sectorului 6 pentru rezolvarea problemelor ridicate.

Locuitor cartier Crangasi - A adus in discuție: Degradarea Insulei și a promenadei Lacului Morii și a solicitat finalizarea lucrarilor de reabilitare, a sistemului rutier din strazile Prumbacu, Ceahlău și 9 Mai.

S-au prezentat soluţiile propuse de Primăria Sectorului 6 pentru rezolvarea problemelor ridicate.

Consilier local Camelia Fasie - A salutat propunerea primarului Gabriel Mutu cu privire la parcul din Prelungirea Ghencea și a solicitat informații cu privire la bugetul alocat pentru Poliția Locală, Administrarea Școlilor și a DGASPC Sector 6.

S-au oferit explicaţii si lamuriri cu privire la sumele alocate, cu intervențiile directoriilor din cadrul aparatului administrativ.

Consilier Local Ungureanu - A solicitat informații cu privire la: sumele alocate pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locala, achizițiile DGASPC Sector 6, la proiectele realizate de către 

ADPDU Sector 6, cat și pentru sumele alocate pentru studiile de fezabilitate pentru Scoala Sf. Treime.

Directorii din cadrul aparatului administrativ au oferit explicatii si lamuriri cu privire la sumele alocate.

Locuitor cartier Giulesti - A adus în discuție necesitatea maririi burselor scolare, refacerea marcajelor rutiere în intersecțiile Giulești – Vâlsan și Constructorilor – Rusetu, a facut referire la reabilitarea cinematografului Giulești, necesitatea punctelor de colectare selectivă din zona Giulești și extinderea transportului scolar în zona Giulești Sârbi.

S-au oferit explicatii si solutii la subiectele aduse în discutie.

Berceanu Octavian - Consilier PMB - A adus în discuție necesitatea colectarii selective în Sectorul 6 de catre asociațiile de proprietari, eficiența salubrizării la nivelul Sectorului 6 și importanta burselor școlare.

S-au oferit explicaţii cu privire la salubrizarea la nivelul Sectorului 6 cat si a colectarii selective.

Bugetul ar urmă să fie votat pe 20 febuarie, în ședința Consiliului Local Sector 6. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine