2019-10-15 16:43

BUGETARII rămân fără BONURI de masă și TICHETE de vacanță și în 2017. Vezi ce se întâmplă cu plata orelor suplimentare

 |  18:27
BUGETARII rămân fără BONURI de masă și TICHETE de vacanță și în 2017. Vezi ce se întâmplă cu plata orelor suplimentare

Guvernul Grindeanu nu va acorda bugetarilor nici în 2017 bonuri de masă, tichete de vacanţă sau tichete-cadou şi nu va plăti orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere, arată un proiect de ordonanţă de urgenţă publicat, luni, de Ministerul Finanţelor și citat de News.ro

Programul de guvernare al PSD prevedea că toţi bugetarii "vor beneficia anual, începând cu primul semestru din 2017, de un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim brut din acel an", care va putea fi utilizat doar în România. Însă, Guvernul susţine acum că este obligat să amâne în continuare acordarea acestor drepturi pentru bugetari din cauza constrângerilor bugetare. 

Neprelungirea şi în anul 2017 a măsurilor privind neacordarea pentru personalul din sectorul bugetar de tichete de masă, vouchere de vacanţă, tichete cadou, premii, ore suplimentare, ajutoare/indemnizaţii la ieşirea la pensii, precum şi a celor privind menţinerea ca şi în anii anteriori a anumitor categorii de indemnizaţii ar determina un necesar suplimentar de finanţare în anul 2017 de 17,264 miliarde lei, prevede proiectul de act normativ.

Decizia lui CIOLOȘ, prelungită de GRINDEANU

În 15 decembrie 2016, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care a menţinut, pentru primele două luni din 2017, unele măsuri aprobate şi în anii precedenţi, respectiv neacordarea de premii, tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă şi menţinerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizaţiilor de care beneficiază unele categorii de persoane.

"În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, instituţiile şi autorităţile publice (...), nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora. În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017 instituţiile şi autorităţile publice (...) nu acordă tichete cadou, prime de vacanţă şi vouchere de vacanţă personalului din cadrul acestora", se prevedea în actul normativ. 

Proiectul publicat luni prevede prelungirea acestor măsuri până la finalul acestui an, inclusiv a neplăţii orelor suplimentare.

"Având în vedere necesitatea elaborării legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, neadoptarea în regim de urgenţă a măsurilor propuse prin prezentul proiect de act normativ ar genera un impact asupra deficitului bugetului general consolidat de 6,37% din PIB în anul 2017, ceea ce presupune un deficit bugetar în 2017 de 9,33% din PIB", arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

ELENA DIN PLEȘCOI
23 Ian 2017

CA SĂ FIM MAI CLARI, BUGETARII VOR FI CADORISIȚI CU BANCNOTE DE FIVE POULLA, PUPA-M-AȚI LA SCOSNCSĂ, BĂI, PROSTĂLĂI ROMÎRLANI!
ANONIM
23 Ian 2017

Probabil domnul Sorin Grindeanu v-a trimite inițiativa legislativă privind o eventuală grațiere , parlamentului, fară a promova o ordonană de urgenă așa cum domnul ministru al justiției Florin Iordache, promoveaz în mod public ideea ? Remarcați totuși ca domnul Grindeanu nu s-a pronunat încă în mod public in privința adoptarii unui asemenea act normativ ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray