2020-06-01 08:06

Bugetarii vor avea mai multe ZILE LIBERE. Proiectul Guvernului

 |  22:23
Bugetarii vor avea mai multe ZILE LIBERE. Proiectul Guvernului

Vești bune pentru bugetari. Guvernul vrea să dea mai multe zile libere angajaților de la stat. Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică un proiect în acest sens.

Guvernul vrea să dea mai multe zile libere angajaților de la stat. Iată proiectul publicat pe site-ul Ministerului Muncii. 

”HOTĂRÂRE pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Articol unic: Hotărârea Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 118 din 13 iunie 1995, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Alineatul (1) al articolului 1 se modifică și se completează și va avea următorul cuprins: “(1) Salariaţii din administraţia publică și din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă plătit, cu o durată de 21 sau 25 zile lucrătoare, în raport cu vechimea lor în muncă, după cum urmează:

Vechimea în muncă/Durata concediului

- până la 10 ani 21 zile lucrătoare

- peste 10 ani 25 zile lucrătoare

” 2. Alineatul (2) al articolului 1 se abrogă. 3. Articolul 3 se abrogă. 4. Articolul 21 se modifică și va avea următorul cuprins: “Pe baza criteriilor şi a determinărilor făcute în condiţiile art. 19, durata efectivă a concediului suplimentar de odihnă se aprobă după cum urmează: a) de miniştrii sau de conducătorii celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, pentru salariaţii din aparatul propriu şi din unităţile subordonate; b) de prefectul judeţului, pentru salariaţii aparatului prefecturii; c) de consiliul judeţean sau local, pentru salariaţii din serviciile publice judeţene, respectiv locale, precum şi din unităţile subordonate; d) de consiliul de administraţie al regiei autonome cu specific deosebit, pentru salariaţii din aceste unităţi; e) de conducătorul altor instituţii publice, pentru salariaţii din aparatul propriu şi unităţile bugetare subordonate. 5. Articolul 22 se modifică și va avea următorul cuprins: “Pentru salariaţii din ministere, alte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi din celelalte unităţi bugetare, trimişi să lucreze în străinătate, în ţări cu climă greu de suportat, durata efectivă a concediului de odihnă suplimentar, diferenţiat pe ţări şi zone geografice, se aprobă, în limitele prevăzute de art. 18 alin. (1), de ordonatorii principali de credite.”

Iată care sunt zilele libere pentru români, în varianta actuală:

 1 ianuarie (marți) Anul Nou

 2 ianuarie (miercuri)

 24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor României

 26 aprilie (vineri) Vinerea Mare

 28 aprilie (duminică) Paște ortodox

 29 aprilie (luni) Paște ortodox

 1 mai (miercuri) Ziua Muncii

 1 iunie (sâmbătă) Ziua Copilului

 16 iunie (duminică) Rusalii

 17 iunie (luni) a doua zi de Rusalii

 15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului

 30 noiembrie (sâmbătă) Sfântul Andrei

 1 decembrie (duminică) Ziua Marii Uniri

 25 decembrie (miercuri) Crăciun

 26 decembrie (joi) Crăciun


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-22

In legatura cu acest articol...

TRAGEDIE în București: Un bărbat s-a înecat în Lacul Morii

REVOLTĂ în PSD: Cătălin Rădulescu cere DEMITEREA Ministrului de Justiție

Atenție, ȘOFERI! Noi REGULI pentru ridicarea mașinilor!

Premierul Dăncilă cere ANCHETĂ în cazul fetiței dată spre ADOPȚIE

SURPRIZĂ în PSD. Cine vrea să CANDIDEZE la prezidențiale
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine