2020-08-12 12:24

Bugetul Capitalei: Mai puțini bani pentru străzi, mai mulți pentru concerte și vouchere. De unde speră Firea să aibă bani

 |  13:14
Bugetul Capitalei: Mai puțini bani pentru străzi, mai mulți pentru concerte și vouchere. De unde speră Firea să aibă bani

Primăria se așteaptă să aibă încasări destul de mari de la șoferii care vor plăti vinieta oxigen, taxă pentru mașinile poluante - sunt 930 milioane lei în plus în bugetul de anul acesta față de bugetul pe anul trecut - și să aibă cheltuieli la fel de mari pentru vouchere sau ajutoare sociale în numerar: 341 milioane lei.

Ce bani primesc principalele instituții din subordine, potrivit proiectului de buget propus de Gabriela Firea, primarul Capitalei: 

-Clubul Sportiv Municipal București - 50 milioane lei;

-ARCUB circa 34 milioane lei Proedus

- 42,5 milioane lei; Clubul pentru Seniori al Municipiului București

- 25 milioane lei  CREART

- Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului București 60 milioane lei;

-Centru pentru Tineret al Municipiului Bucureşti - 25 milioane lei; 

-Direcția Generală de Asistență Socială - 550 milioane lei;

-Poliția Locală - 67 milioane lei;

-Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor - 12,6 milioane lei;

-Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane- circa 53 milioane lei;

-Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement București - 108 milioane lei; 

-Administraţia Spitalelor si Serviciilor Medicale București - 421 milioane lei;

-Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic - 42 milioane lei; 

-Administrația Străzilor - circa 200 milioane lei.

În bugetul care are cheltuieli totale de 7,2 miliarde de lei, banii prevăzuţi pentru investiţii înseamnă 2,3 miliarde de lei.

Iar pentru Transporturi sunt mai mult de jumătate. Pasajul pietonal de la Piața Eroii Revoluției, Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai, Pasajul Ciurel și Străpungerea spre A1, care primeşte 162 milioane lei, au şanse să fie finalizate.

O sumă mare şi pentru parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon e prevăzută în proiect, precum şi pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Pasajul de la Doamna Ghica primeşte 75 de milioane de lei. Bugetul pentru biserici scade de la 50 de milioane anul tracut, la 10 anul acesta.

A doua cea mai mare sumă, 770.000 RON din bugetul primăriei, pentru sprijină lăcașurilor de cult în 2020 revine acestei clădiri. Aici se află cancelaria patriarhală la arhiepiscopia Bucureștilor și suma este solicitată pentru reabilitarea curții interioare și reparații la sistemul de supraveghere video și antiefracţie.

Reamintim că și anul trecut pentru aceleași lucruri s-a solicitat jumate 200 de mii de lei pentru același obiectiv, ca să vă faceți o idee 770.000 RON înseamnă reabilitarea unui bloc de locuințe.

Primăria vrea să joace şi anul acesta un rol major pe piaţa imobiliară. După ce a cumpărat anul trecut peste 150 de apartamente în mai multe ansambluri rezidenţiale, oferindu-le ca locuinţe medicilor de la spitalele primăriei, cele 130 de milioane de lei prevăzute pentru acest an ar ajunge să cumpere încă 500 de locuinţe asemănătoare.

Proiectul este unul controversat, mai ales că medicii de la spitalele din Bucureşti locuiesc deja în Bucureşti.

Reamintim că Direcția Generală de Asistență socială acordă și majoritatea stimulentelor introduse în ultimii 3 ani de primarul Gabriela Firea: 

• Stimulent financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu dizabilități, în cuantum de 500 lei/lună  • Stimulent financiar pentru copiii cu dizabilități, în cuantum de 1.000 lei/lună  • Stimulent financiar pentru nou-născuţi, în cuantum de 2.500 lei net/nou-născut  • Ajutor social comunitar pentru familia monoparentală  • Vouchere Maternă, în cuantum de 2.000 lei pentru medicamente şi investigaţii medicale  • Sprijin financiar pentru rechizite, pentru prevenirea abandonului şcolar, în cuantum de 450 lei

Prin Administrația Spitalelor, Primăria Capitalei acordă următoarele categorii de sprijin financiar:

programul FIV - „O șansă pentru cuplurile infertile” prevede acordarea unui sprijin financiar cu o valoare totală de până la 13.800 lei/cuplu infertil din București cu indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro. Proiectul „Newborn - O șansă pentru cuplurile infertile”, derulat prin Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Prof. Dr.Panait Sîrbu. Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice" pentru elevii din municipiul București cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani și se derulează până în anul 2021 prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof.Dr.Dan Theodorescu”.  Proiectul „Smile – Mobile”, cu perioadă de implementare 2019-2021, vizează 2.000 de beneficiari, elevi din municipiul București cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani. Sprijinul financiar acordat este în cuantum de maxim 1.100 de lei / beneficiar, sub formă de vouchere. Proiectul „Smile”, cu implementare până în decembrie 2020, prevede sprijin financiar pentru un număr de 20.000 beneficiari (respectiv, 620 lei/arcadă superioară sau inferioară sau 990 lei pentru ambele arcade, dacă există indicație medicală în acest sens). Proiectul „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente" se adresează bucureștenilor diagnosticați cu cancer mamar în stadii incipiente, cu tumori până în 5 cm (T1-T2), ganglioni axilari negativi sau pozitivi, receptori hormonali pozitivi sau negativi, ținta fiind de aproximativ 1.000 de beneficiari. Proiectul „Doctori pentru București" prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum de maximum 10.000 lei/beneficiar, pentru 100 de medici, angajați ai spitalelor din administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, prin facilitarea accesului acestora la cursuri de specialitate susținute de clinici de renume din Europa, Statele Unite și Israel. Proiectul „Sănătate prin Sport” se derulează în perioada 2019 – 2021 și are că obiectiv să încurajeze participarea tinerilor la activități sportive, prin acordarea de servicii medicale: beneficiază de vize medicale bianuale, gratuit, 85.000 de tineri sportivi legitimați din Municipiul București, cu vârsta maximă de 18 ani, respectiv 51.000 copii cu vârste între 5 și 14 ani și 34.000 copii cu vârste între 14 și 18 ani.

Prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București se acordă: 

Premiu şi Diplomă de Onoare pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie (1.000 lei), 50 de ani de căsătorie (1.500 de lei), respectiv 75 de ani (3.000 de lei)  sprijin financiar prin programul “Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” – pentru decontarea unei perechi de ochelari de vedere, în valoare de maximum 250 lei/net. Beneficiarii sunt pensionarii domiciliați în Municipiul București care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie. 

Prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București se acordă Stimulent Financiar pentru Constituirea familiei (tineri căsătoriți) - 1.500 de lei pentru familiile nou constituite din Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-27Parerea ta...

CAPUSE
27 Ian 2020

Poate cit de curind scapam de ea si cumetriile de Voluntari la Capitala , sau de finii ei . Vine ciuma lui limba lata
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz