2020-07-05 04:02

Burse pentru studenții care ajută bătrânii și elevii

 |  15:50
Burse pentru studenții care ajută bătrânii și elevii

Studenții din București care optează să stea în chirie la persoane vârstnice, pe care să le ajute la cumpărături ori să le ducă la evenimente culturale, sau vor să ofere meditații altor elevi, pot primi burse de câte 500 de lei de la Primăria Capitalei.

Proiectul "Parteneriat între generații în municipiul București" a fost aprobat marți de Consiliul General al Municipiului București.

Consilierii Generali ai Capitalei au aprobat cu 32 de voturi pentru, 10 abțineri și 5 împotrivă proiectul "Parteneriat între generații în Municipiul București" care vizează acordarea de burse de câte 500 de lei pentru studenții care stau cu chirie în casa unor bătrâni pe care să îi ajute la cumpărături și să îi ducă la teatru de exemplu, sau oferă meditații elevilor de liceu și gimnaziu fără să ceară bani pentru acest lucru, scrie romaniatv.net

"Prin programul Parteneriat pentru generații în municipiul Bucureșt se dorește crearea cadrului juridic pentru ca persoanele vârstnice, peste 63 de ani, care locuiesc singure ori cu soțul sau soția, au un apartament în proprietate care nu e clasificat în categoria I de risc seismic, nu se află în litigiu și oferă condiții decente de locuire (baie și bucătărie) să poată lua în chirie tineri cu vârste până în 26 de ani, care frecventează cursurile unei facultăți din București, la zi, au media peste 8 și nu au obținut un loc de cazare în căminul studențesc, Municipiul București asigurând resursa financiară necesară pentru plata unui cuantum al chiriei studentului la un preț echivalent cu prețul pieței pentru plata acesteia. Studenții vor primi, de asemenea, un voucher pentru a acoperi pentru a cumpăra manuale și pentru o alimentație sănătoasă. În plus, studenții vor putea face meditații cu elevii, sau să îi acompanieze la diverse activități extrașcolare, pentru a beneficia de aceste burse oferite de Municipalitate", se arată în expunerea de motive a proiectului.

"Proiectul se adresează tuturor studențiolor care vor să beneficieze de burse din partea Capitalei. Studenții pot să beneficieze pe 2 paliere: relația student și cetățean senior la care locuiește în gazdă, cu confirmarea că îl ajută cu medicamente, cumpărături sau scoaterea la un eveniment. Al doilea palier student-familie cu 2 copii care nu are posibilitatea unor cursuri. Studentul va primi această bursă dacă va prezenta acest acord și cu semnatură că a predat de 2 ori pe săptămână câte 2 ore. Este vorba de mai multe posibilități: limbi străine, limba română, italiană. Aceste propuneri au venit din partea mai multor asociații studențești pentru a le ajuta", a explicat primarul general Gabriela Firea, în debutul ședinței de Consiliu General privind aprobarea proiectului. 

Studenții interesați să se înscrie în programul inițiat de municipalitate pot trimite cererile pe adresa parteneriatintregeneratii@pmb.ro, estimarea costurilor totale privind derularea proiectului urmând să fie făcută de Primăria Capitalei după centralizarea cererilor și verificarea acestora. 

"Cât privește prezumarea faptului că s-ar înscrie cetățeni care se înscriu fraudulos la facultate, acest lucru este cu desăvârșire imposibil pentru că am colaborat cu universitățile. În premieră, Primaria a încheiat acorduri cu toate universitățile, iar acestea vor avea rol consulatitv și de garantare a acelui program, ca să ne confirme situația școlară a unui student. Ne-am gândit la toate posibilitățile de fraudare a programului și noi vom solicita informații despre participanți de la universități care ne vor transmite situația școlară, dacă vin la cursuri, dacă sunt integralisti etc", a explicat Firea. 

În Capitală sunt 170.353 de studenți, din care la stat 130.475, iar în mediul privat 31.878 studenți.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz