2020-07-10 16:25

Ca în COMUNISM, dar mai complicat. Din 1 aprilie avem TAXĂ pe sticle și borcane

 |  19:52
Ca în COMUNISM, dar mai complicat. Din 1 aprilie avem TAXĂ pe sticle și borcane

1 aprilie ne aduce o nouă taxă de 50 de bani pentru sticlele și borcanele returnabile. Măsura a fost impusă de autorități de anul trecut pentru a stimula reciclarea. Dar nu s-a aplicat până în prezent pentru ca magazinele să aibă timp să se pregătească pentru a prelua ambalajele de sticlă de la clienți. Nimeni nu știe însă concret cum va funcționa sistemul de mâine. Produsele ambalate în sticle și borcane returnabile vor costa cu câte 50 de bani mai mult.

Clienţii vor putea recupera banii dacă predau apoi ambalajele în magazine. Este sistemul garanție depozit cerut de Uniunea Europeană pentru a încuraja reciclarea și a reduce cantitea de ambalaje care se distrug.

În magazine, lucrurile nu sunt clare. Regulile de returnare sunt în primul rând pentru magazine care nu au încă logistica necesară pentru a prelua contra cost sticle și borcane.

Și pentru clienți sunt probleme: nu vor putea returna ambalajele decât din magazinele de la care au bonuri.

Ținta de returnare a ambalajelor din sticlă este de 80%, potrivit legii. Din toamnă, sistemul garanție depozit ar urma să fie extins și pentru alte tipuri de ambalaje.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-31Parerea ta...

ANONIM
31 Mar 2019

Bolsevici acestia pana si borcanele v -or sa le scumpeasca Flausat hapsin La puscarie Vrei bani de pe borcane ,asai Nai furat deajuns hotule
ANONIM
31 Mar 2019

Vai sica ,ce patisi ?Trebue sa duci sticlele de matrafox inapoi ca daca nu pierzi banii Haine ai ca ti iau membrii partidutului tau de muhaele dar matrafox cine ti cumpara ?Sasul asa i .de asta il lingi non stop Siktirision sica betivu
ANONIM
01 Apr 2019

CE BON PASTRAT 2 - 3 - 4 SAPTAMINI ? MAI BINE PUNE STAMPILA UNITATI , PE ETICHETA STICLEI . DAR SI OBLIGATI CU SPATI DE COLECTARE LA MAGAZINE . SAU VOINTA LOR .
ANONIM
01 Apr 2019

Asa ,asa ,...ce bon pastrat...pune mai bine stampila unitati...dar si obligati cu spati de colectare ...Sau vointa lor ....asa asa Iar voi bolsevici rai sa nu mai scumpiti borcanili ca va ia mama drak!!!
# 2 PERI
01 Apr 2019

D-na GG de la MEDIU - de PARLAMENTARE - a MEGAîncurcat ,, BORCANELE " .... ca-n tren .....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz