2020-08-13 06:32

Caise şi nectarine provenite din Turcia, retrase de la consum

 |  13:53
Caise şi nectarine provenite din Turcia, retrase de la consum

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că a retras de la consum caise şi nectarine provenite din Turcia, din cauză că depăşeau limita maximă admisă pentru un fungicid.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor din perioada 5-11 mai, inspectorii ANSVSA au descoperit "depăşiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide, la probele prelevate din fructe, caise şi nectarine, provenite din Turcia".

"În prima situaţie, facem referire la o cantitate de 250 de kg de caise, la care, buletinul de analiză a arătat o depăşire a limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl", se arată în comunicatul citat.

Kresoxim-metyl este fungicid utilizat pentru controlul rapănului (scab) şi a altor boli fungice pe o gamă largă de culturi.

Inspectorii ANSVSA au constatat că 171 de kg din acest lot fuseseră comercializate. Potrivit sursei citate, restul cantităţii de fructe, care a fost găsit în depozitul unităţii, a fost distrus.

ANSVSA a mai menţionat că "în ceea ce priveşte nectarinele, probele au fost prelevate dintr-un lot, în cantitate de 2.280 de kg. Rezultatele analizelor au indicat o depăşire a limitei maxime admise pentru acelaşi fungicid".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz