2020-08-08 02:42

CĂLĂRAȘI. Acțiune comună a Registrului Auto Român și Poliției Rutiere pentru verificarea stării tehnice a mașinilor aflate în trafic

 |  11:54
CĂLĂRAȘI. Acțiune comună a Registrului Auto Român și Poliției Rutiere pentru verificarea stării tehnice a mașinilor aflate în trafic

În perioada 1 - 2 noiembrie, pe raza judeţului Călăraşi a avut loc o acţiune comuna a Registrului Auto Român (RAR) și Poliției Rutiere, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Astfel, echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a legalităţii montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.  

În plus, a fost verificat sistemul de rulare, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, deţinerii certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală şi aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.  Constatând o serie de nereguli, poliţiştii au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 pentru defecţiuni ale sistemului de rulare (anvelope), una pentru defecţiuni ale mecanismului de direcţie, 4 pentru defecţiuni ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare, una pentru aplicarea de folii neomologate sau a tratamentelor chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 15 pentru alte defecţiuni tehnice și 14 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz