2020-07-02 13:04

CALCULATORUL pensiei tale. Toate detaliile legate de vârsta, data și suma pensiei

 |  19:39
CALCULATORUL pensiei tale. Toate detaliile legate de vârsta, data și suma pensiei

Conform celei mai recente forme a Legii Pensiilor votată în Camera Deputaților, au fost stabilite vârsta de pensionare în funcție de anul de naștere, dar și în funcție de perioada de contribuție la sistem. Puterea.ro vă arată cum puteți afla toate detaliile legate de anul de pensionare și suma contribuită.

Dacă vreți să aflați care este vârsta la care poți ieși la pensie, dar și care este suma pe care o primești accesează calculatorul pensiilor de AICI.

Noua Lege a Pensiilor va începe să-și facă efectul începând cu 1 septembrie 2021, iar până atunci vor exista concomitent cele două legi a pensiilor.  Așadar, formula de calcul se va schimba în 2021. Astfel, cuantumul pensiei urmează să se calculeze prin înmulțirea numărului total de puncte cu valoarea punctului de referință. În 2021 punctul de referință va fi de 75 de lei.

De asemenea, în acest calcul se are în vedere și numărul total de puncte de pensie care se va obține din adunarea punctajelor anuale. Punctajul anual se stabilește prin împărțirea la 12 a sumei punctajelor lunare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz