2019-12-06 05:50

Call Center pentru victimele violenței domestice

 |  19:48
Call Center pentru victimele violenței domestice

Dincolo de ajutorul pe care îl pot primi de la poliție, victimele violenței domestice pot apela și un număr de urgență. Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse a lansat, vineri, numărul gratuit 0800 500 333, dedicat victimelor abuzurilor.

Linia telefonică este gratuită pentru victimele violenţei domestice, iar şase operatori, psihologi şi sociologi, vor prelua apelurile şi vor sprijini victimele să obţină ajutorul de care au nevoie.

Practic, cei care vor apela numărul gratuit, vor trebui mai întâi să răspundă unor întrebări legate de identitatea lor, de situaţia în care se află, dacă au fost agresaţi şi minori, dar şi să ofere date despre agresor, pentru că în urma unui astfel de apel trebuie să se completeze şi o fişă unică a persoanei agresate.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociel şi Persoanelor Vârstnice, Claudia-Ana Costea, prezentă la lansarea liniei telefonice, a declarat că încurajează cetăţenii să sune şi să semnaleze cazurile de violenţă domestică, indiferent că li se întâmplă lor sau sunt martori.

"Este important să identificăm cazurile care suportă aceste acte de violenţă domestică, indiferent că este vorba de femei, copii sau, de ce nu, de bărbaţi. Iar analiza făcută pe vârste arată că printre victime pot fi tineri, dar şi vârstnici, aceştia din urmă fiind chiar mult mai expuşi şi, de obicei, ajung să fie victimele propriilor rude", a spus Claudia-Ana Costea.

Ea a mai spus că în anul 2015 numărul abuzurilor este în scădere faţă de anul anterior, fiind înregistrate 9.014 cazuri, faţă de 11.598 în 2014.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray