2019-12-06 03:27

Campania „România fără gropi” sparge ineficienţa autorităţilor locale: primării, CNADNR şi poliţia rutieră

 |  21:01
Campania „România fără gropi” sparge ineficienţa autorităţilor locale: primării, CNADNR şi poliţia rutieră

P24

Alex Vîlvoi este un tânăr care a iniţiat comunitatea „România fără gropi”. Aceasta este o campanie a participanților la trafic (șoferi și pietoni) care vor „să ajute” Brigada Rutieră să aplice prevederile legale prevăzute în Codul Rutier. Demersul lui are deja succes, după doar câteva luni oamenii au început să posteze dovezi din toate oraşele ţării şi să forţeze Poliţia Rutieră să-i sancţioneze pe vinovaţi. El a acţionat în judecată Direcţia Rutieră a IGP pe Legea 544/2001, pentru că nu i-a oferit informaţiile solicitate. Ieri el a chemat în judecată şi Brigada Rutieră pentru neasigurarea viabilităţii drumurilor.

Povestea tânărului Alex Vîlvoi nu este deloc complicată. Doar insistenţa cu care ruga agenţii rutieri să facă ceva cu drumurile i-au adus necazuri. „Conform Codului Rutier, Poliţia Rutieră este obligată să aplice sancţiuni administraţiei publice dacă nu se asigură viabilitatea drumului. Asta înseamnă ca drumul să nu aibă gropi, valuri sau marcaje. Le-am promis că strâng semnături, că mă implic, numai să facem ceva cu drumurile astea. Rezultatul a fost că mi s-a luat permisul pentru 30 de zile şi am fost amendat pe 10 martie 2015 cu 400 de lei pentru o presupusă încălcare a liniei continue şi depăşire a coloanei. Eu sunt oripilat de numărul oamenilor care mor din cauza gropilor şi autorităţile nu fac nimic. În plus, Poliţia Rutieră nu este deloc interesată de pietoni”, spune Alex Vîlvoi.

Agenţii rutieri, nesancţionaţi că nu aplică legea

El a început lupta cu o solicitare adresată Poliţiei Rutiere referitor la starea drumului la intrare în comuna Berceni şi ieşirea de pe şoseaua de centură. La întrebarea câte sancţiuni au fost date pentru neasigurarea viabilităţii drumului în 2015, i s-a răspuns că o singură amendă de 2.000 de lei s-a dat la 100 de zile de la începutul anului. CNADNR, care răspunde de centura Capitalei a fost prima instituţie amendată pentru starea proastă a drumurilor. Regretabil este că în Codul Rutier nu sunt prevăzute termene pentru remedierea situaţiei, astfel încât în fiecare zi să fie sancţionată instituţia care răspunde de porţiunea de drum cu probleme. Referitor la sancţiunile date pentru lipsa marcajelor în aceeaşi zonă i s-a răspuns că nu s-a dat nici o amendă. Iritat de ineficienţa poliţiştilor, a întrebat ce sancţiuni disciplinare s-au aplicat agenţilor rutieri, care, conform legii, erau obligaţi să sancţioneze administraţiile publice, şi nu şi-au făcut treaba. „Nu mi s-a răspuns la această întrebare. Am revenit cu altă solicitare, dar nu au răspuns. Cel mai rău m-a supărat agentul rutier Petre Cojocaru, care mi-a spus că dacă nu-mi convin drumurile să plec din ţară. Acelaşi lucru mi l-a spus şi un al doilea agent. Atunci am spus şi eu că mai bine renunţă ei la uniforme, salarii şi pensii mari dacă nu-şi fac treaba. Aşa am ajuns să am două dosare în instanţă. Vreau răspunsuri oficiale să ştim câţi agenţi rutieri au fost sancţionaţi că nu au reclamat lipsa marcajelor şi gropile din asfalt”, relatează Alex Vîlvoi. Conform Codului Rutier, sancţiunile disciplinare pentru agenţii rutieri variază între 200 şi 100 de puncte, adică între 2.000 şi 10.000 de lei.

Alt caz, povestea se repetă

Strada Fabrica de Glucoză este adresa oficială a sediului Brigăzii Rutiere. Ea este plină de gropi, iar marcajele lipsesc cu desăvârşire. Alex Vîlvoi a făcut prima sesizare pe 25 mai 2015 către Brigada Rutieră, apoi pe 28 mai, pe 29 mai şi pe 17 iunie. „La data prezentei, în zona intersecției Str. Fabrica de Glucoză cu Str. Gara Herăstrău și cu Str. Barbu Văcărescu (chiar în fața intrării în curtea Serviciului Rutier Ilfov), precum și pe Str. Fabrica de Glucoză nu se respectă prevederile OUG 195/2002 și sancționate la Art.105 pct. 1, 2 și 4, fapte contravenționale ce generează situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei și pun în pericol viața și integritatea corporală a participanților la trafic. Descrierea celor constatate: neasigurarea stării viabilității drumului public, lipsa marcajelor longitudinale și transversale. (…) Doresc să îmi comunicați ce măsuri/sancțiuni (față de cine, în ce cuantum) și data la care au fost luate/aplicate de către Poliția Rutieră din cadrul IGPR (având în vedere OUG 195/2002, Capitolul I. Dispoziții generale, Art. 2 coroborat cu Legea 218/2002 Capitolul III. Atribuțiile Poliției Române, Art. 26 pct.1 alin. 1, 2, 10 , 18 și Art. 39) în urma celor înștiințate prin prezenta.”

Răspunsuri halucinante

În primul răspuns transmis de Brigada Rutieră la data de 8 iunie 2015, se spune că verificările în teren nu au confirmat încălcări ale prevederilor legale în vigoare. În cel de-al doilea răspuns din 10 iunie 2015 se spune că gropile din Strada Fabrica de Glucoză, semnalate de petiţionar, au fost identificate, iar Administraţiei Străzilor a fost amendată cu suma de 2.145 de lei pentru neasigurarea viabilităţii drumului.

În cel de-al treilea răspuns din 25 iunie, Brigada Rutieră reia în mare parte pe cel de-al doilea, deci recunoaşte că Administraţia Străzilor a fost sancţionată, dar în final se spune că „nu au fost identificate încălcări ale prevederilor legale în vigoare”. Minciuna Brigăzii de Poliţie este parţială, dar foarte prost formulată. „După 3-4 zile de la prima înştiinţare, gropile din faţa sediului din Strada Fabrica de Glucoză au fost astupate şi au apărut şi marcajele, dar restul străzii a rămas în acelaşi stadiu”, spune Alex Vîlvoi.

Deoarece Brigada Rutieră nu a răspuns solicitării de a informa câte amenzi a dat pentru neasigurarea viabilităţii drumurilor din 2014 până în iunie 2015, Alex Vîlvoi a chemat-o ieri în judecată.

Efectele campaniei în cifre

Tânărul economist se poate lăuda cu demersurile sale. Un bilanţ al campaniei „România fără gropi” arată că: • Administratorul drumului public a astupat o gura de canal descoperită în doar două zile pe Centura Bucureşti;

• A determinat CNADNR, în 10 zile, să înceapă asfaltarea şi marcarea Centurii de Sud a Bucureştiului începând cu data de 18.05.2015;

• A determinat Administraţia Străzilor să repare şi să aplice marcaje pe Şos. Fabrica de Glucoză;

• Zeci de formulare de sesizare solicitate de şoferi din toată ţara care fac sesizări, inclusiv pentru trotuare şi iluminat stradal.

Cine sancţionează Poliţia Rutieră?

Campania 'România fără gropi” sparge ineficienţa autorităţilor locale: primării, CNADNR şi poliţia rutieră
zoom

Alex Vîlvoi: „Am constatat că este o greşeală să sesizezi administratorul de drumuri, adică CNADNR sau primăriile. Te plimbă de colo-colo şi nu se rezolvă nimic. Aşa că am introdus în joc arbitrul care trebuie să amendeze autoritatea locală când încalcă legea”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-08

Mai multe imagini:
Campania 'România fără gropi” sparge ineficienţa autorităţilor locale: primării, CNADNR şi poliţia rutieră
zoom
Campania 'România fără gropi” sparge ineficienţa autorităţilor locale: primării, CNADNR şi poliţia rutieră
zoom


Documente:Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
09 Iul 2015

HA HA AVETI PRETENTII DE LA "POLITIA-MILITIA" LUI SORICICA SI DIAMANDESCU,CEI CARE FURAU CU BULETINE SI CARDURI FALSIFICATE CHIAR DE EI MASINI DE LUX DIN ITALIA,SPANIA,GERMANIA,FRANTA LE INMATRICULAU IN FALS SI LE EXPORTAU IN TARILE ARABE,BULGARIA TURCIA SI UCRAINA DE ABIA CAND A INTERVENIT INTERPOLUL SI FBI ACESTI TERORISTI-MILITIENI SUSTINUTI DE GENERALUL DIAMANDESCU SI GENERALUL-TERORIST STUPCANU VICTOR,COMPLICELE SI PROTECTORUL TERORISTILOR,AU FOST ARESTATI...SI DUPAIA BINEINTELES ELIBERATI>>>>>>CA SA FURE SI MAI DEPARTE MILIOANE DE EURO>>>>>MAFIA TERORISTA AL-QAIDA CU EPOLETI>>>>>DE LA CONTRAINFORMATII MAPN>>>>>SECURISTII IMBRACATI IN MILITIENI DE CIRCULATIE>>>>TOT EI ORGNIZEZA ASASINATE RUTIERE SI ATENTATE CU ACCIDENTE AUTO ARANJATE DE EI>>>>>SA TRAITI BINE>>>>>DEMOCRATIA ORIGINALA>>>>BLA BLA BLA>>>>>STATUL DE DREPT>>>>>HA HA HA>>>>>NATO SI UE>>>>>>BULSHIT- BANCHERII TERORISTI AU TOT FELUL DE COMPLICI CU EPOLETI>>>>TERORISTII CU EPOLETI DIN 1989 S-AU MODERNIZAT ACUM,CU AJUTORUL MICROSOFT SI EADS>>>>>AU DEVENIT MILIARDARI IN ELVETIA SI DUBAI>>>>SA TRAITI BINE>>>>>>STUPID PEOPLE>>>>>AICI E DEMOCRATIA ORIGINALA SI CAPITALISMULK DE CUMETRIE>>>>>MAFIA IMOBILIARO-BANCARA CU EPOLETI>>>>
ALEX.VILVOI
09 Iul 2015

CROCODILUL FLAMAND, este infiorator comentariul tau.
ADRIAN
09 Iul 2015

Marcajele de pe Centura Capitalei au fost facute de firma Plastidrum pe banii ei.
CROCODILUL FLAMAND@ALEV VALVOI
09 Iul 2015

daca este ceva neadevarat te rog arata-mi unde>>>>ADEVARUL ESTE INTOTDEAUNA INCREDIBIL>>>>MIE MI-AU ASASINAT ASTIA UN PRIETEN POLITIST LA SPIR(DIVIZIA DE MASCATI LA IGPR).....SCARBELE ASTEA CU EPOLETI>>>>>am investigat cazul si am ajuns la concluzia ca TERORISTII DIN 1989 SUNT DE FAPT NEO-SECURISTII LUI MAGUREANU,BAGATI IN TOT FELUL DE AFACERI ILEGALE SI CRIMINALE.....DE EXEMPLU ASASINATE CARE SUNT FACUTE SA PARA "ACCIDENTE RUTIERE".........SI DUPA AIA ACOPERITE DE TOT FELUL DE MILITIENI-SECURISTI SUB ACOPERIRE....ASTIA AU PRIMIT TOT FELUL DE ARME EXOTICE CU CARE POT IRADIA SOFERUL IN TIIMPUL MERSULUI,CA SA PIARDA CONTROLUL VOLANULUI,PRACTIC SOFERUL E PARALIZAT COMPLET PENTRU CATEVA MINUTE,SUFICIENT CAT SA PRODUCA UN ACCIDENT MORTAL...IAR LOCALIZAREA VICTIMELOR O FAC SECURISTII PRIN GPS....CU AJUTORUL TELEFONULUI MOBIL AL VICTIMEI mAI EXCT ASASINATE PE MODEL "PRINTESA DIANA"....ASA SUNT ASASINATI INCOMOZII IN ROMANIA ETERNA SI FASCINANTA DE CATRE SECURISTII-TERORISTI CARE MAI NOU SI-AU FACUT UN SRL DE TIP "AL-QAIDA"...SI SE OCUPA DE ASASINATE PENTRU MAFIA IMOBILIARA CU EPOLETI
CROCODIL DE TABLA
09 Iul 2015

Crocodile esti mare . Sti multe , Esti destept , ai memorie . Dar scenariul la revolutie pe linga cei de la Malta , intern este facut de Sergiu Nicolaiescu , cu papagalul de Iliescovici coleg cu Gurbaciov . Eu stiam de revolutie din Iulie , confirmat dupa 3 luni in octombrie si spus concret in 22 decembrie , ora 7 dimineata . Mi-a spus ca este Revolutie si ca vine ala care era cu UTC si tineretul , este mai corect . Si ca il termina pe Ceasca si fuge cu Elicopterul . Ai grija ca se trage si totul este aranjat ca in armata , cu toti oameni . Ai grija nu merge in centru . Eu stiam de seara , ce a fost . Ma scuzati ma duc sa filmez Revolutia cu prieteni mei Francezi , unde am fost asta vara . Si asa a fost . Eu deja ave-am o ruda moarta . Pe urma a ajuns ministru , in guvern .
CROCODIL DE TABLA
10 Iul 2015

Asa ii ziceau ei ca sa se creada , ca sint salvatori tari . Ei aveau planul facut dinainte si numarul mortilor , cit avea loc in cimitirul Belu . Era trasat si gindit . Se vorbise , discutase intre ei .Dar si intre manifestanti , se spunea ca le da pensi de ilegalisti , contra lui Ceasca . Inca de la ora 10 cind mergeau in centru , la manifestatie . De unde stiau ? Reporteri aceia care i-am vazut atunci cu aparate ca in filme , cred ca sint cei care au cazut cu avionul torpilat . Dupa balamuc la 1 luna am fost acasa la cetateanul se mutase , de 2 saptamini . Bani din creante si datori fata de noi , au fost ceva recuperate . Si sau dat intre ei dupa grade si funci , contributi . Unul si-a cumparat vila pe Uranus din bani luati - dati . Singura intrebare ; DE UNDE STIA PERSOANA CA CEAUSESCU FUGE CU ELICOPTERUL LA ORA 7 DIMINEATA , IN ZIUA DE 22 DECEMBRIE 1989 . RETINE ORA - 7 - DIMINEATA . Si au mai auzit 3-4 persoane . Nu credeam sa fie asa . si a fost .
CROCODILUL FLAMAND
10 Iul 2015

DE UNDE STIA CA CEAUSESCU FUGE?E SIMPLU,DEOARECE EI ERAU CEI CARE ORGANIZASERA TOATA SCAMATORIA CU MITINGUL LUI CEAUSECU,DIFUZOARELE CARE AVEAU INREGISTRARI CU MITRALIERE CA SA SPERIE MULTIMEA>>>>>KGB-UL NU ERAU DELOC PROSTI>>>>>EI AU ORGANIZAT TOTUL IMPREUNA CU CEI DE LA CONTRAINFORMATIILE ARMATEI,AVEAU ELICOPTERUL PREGATIT CU PILOTUL MALUTAN.....PE TRANSLATORUL LUI CEAUSESCU DE LA INTALNIREA CU GORBACIOV IL SI CUNOSC,STIU TOT CE S-A VORBIT;GORBY L-A AVERTIZAT SA DEMISIONEZE CA NU MAI APUCA REVELIONUL PRESEDINTE>>>>DUPA AIA SECURISTII LUI MAGUREANU AU ELIMINAT TOTI INCOMOZII CA SA RAMANA DOAR EI LA PUTERE,O MARE CARACATITZA DE TERORISTI CU EPOLETI CARE FURA COT LA COT CU 666ISARESCU666 SI BANCHERII ROTSCHILD-GOLDMAN SACHS-MALTA(SEFII CEI MARI) VREI SA STII CA UNII BANCHERI PRIN AMERICA DISCUTAU IN CIMITIR DESPRE ATENTATELE DE LA 11SEPTEMBRIE CU UN AN INAINTE DE 11SEPTEMBRIE 2001?FOARTE MULTI DE LA FIRMELE ARTHUR ANDERSEN SI NU NUMAI STIAU DE TOATE TZEPELE BANCARE DE DUPA 11SEPTEMBRIE EU NU AM FACUT INCA UZ DE TOATE PARGHIILE MELE......DAR NU UITA O CHESTIE....CAND AVEAM 7ANI BUNICUL MEU MERGEA LA CURVE CU TOTI SEFII SPIONAJULUI ROMANESC....MULTI DINTRE EI AU LUCRAT CU OAMENII DIN CASA ALBA 25DE ANI....SEFII CEI MARI...NU PAPAGALI DE DOI BANI MARE GRESEALA AU FACUT PROSTIII ASTIA CA AU INCERCAT SA MA OMOARE....VAI DE STEAUA LOR...SUNT TERMINATI...O SA-SI BLESTEME ZIUA CAND AU GANDIT PROSTIA ASTA PS-GORBY NU A AVUT NICIUN AMESTEC IN ASASINAREA CEAUSESTILOR SI A ALTOR OAMENI....ASTA A FACUT-O CLICA ILIESCU-MAGUREANU DE TERORISTI DIN PROPRIA LOR INITIATIVA...SI AU DAT DE INTELES CA ASA AU CERUT "RUSII"...MARE MINCIUNA,GORBY NU A CERUT NICIODATA ASTA...DAR BANCHERII DE LA MALTA AU O TRADITIE IN A-SI ASASINA INCOMOZII....SI DE A TRADA ORICE INTELEGERE
ALEX.VILVOI
12 Iul 2015

CROCODILILOR, le-a sunat si lor ceasul. Adrian, de ce pe banii ei? Ai ceva dovezi?
ISTORIC
12 Iul 2015

Era muzica aceaia cu Razboiul din Vietnam in care se auzea zgomot de mitraliere . Erau geamuri deschise si perdele trase , la blocurile dim piata . Zbierarea - dezimformare ( munteanu - ambasadorul ) de la Europa Libera . Difuzoare in masinile de gunoi , maturat . Petarda sau petardele a facut zgomotul , care a infuriat multimea . Televiziunile cu jocul de ecran , la momentul oportun .Instigatori in multime . Am avut o cunostinta care , a fost invitat in C C si direct indrumat la sala de armament . Sau metrul cub de dolari din C C ? Roman sa facut om ? . Tancurile de la 23 august nevopsite ,care trebuia sa plece la poligon Mihai Bravo , ( Am avut o ruda de acolo gradat si a confirmat de Golania din acte , cu traseul , deturnat ) ( Aceia 7 ori 2 - 3 muncittori tanchisti , au fost mintiti si deturnati , de la traseu ) == I-am vazut cind ieseau din intreprindere == cu garzile patriotice , au plecat la Televiziune . circa 6 -7 cu muncitori in costum de Garzi si cu pusti din 1917 fara munitie . Au ajuns la televiziune si au zis Sergiu Nicolaiescu la circul din ecrane , ca a venit armata la T V . Si a tinut farsa . In timpul asta la prins pe Ceasca si sau pus , ei in plan direct . La chemat pe Iliescovici , coleg de facultate cu Gorbi. si a urmat circul , in continuare . citeste Crocodile si tine minte in continuare . Nu se vrea , dar crima perfecta nu exista . Daca ii pune cap la cap , pe fiecare in parte , se recostituie tot .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray