2019-10-14 08:53

Când intră în vigoare noul MERS al TRENURILOR. Ce noutăți a pregătit CFR

 |  12:10
Când intră în vigoare noul MERS al TRENURILOR. Ce noutăți a pregătit CFR

Noul Mers al Trenurilor de călători va intra în vigoare în noaptea de 9 spre 10 decembrie şi va fi valabil până la data de 8 decembrie 2018, potrivit CFR Călători.

Zilnic se vor afla în circulaţie între 1.200 şi 1.300 de trenuri, în funcţie de perioada din an: ”trenurile zăpezii” circulă din 11 decembrie către destinaţii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng). În zilele de weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei - pe rute între Sinaia – Braşov şi retur - au reduceri între 31% şi 56%.

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la ”trenurile zăpezii” vor fi reduse cu 25 la sută (reducerea aplicându-se la tariful de transport pentru adult şi copil, tichetul de rezervare a locului plătindu-se integral).

CFR introduce în circulaţie trenurile IR 1784 şi IR 1785 Bucureşti Nord– Piteşti şi retur cu legătură în Curtea de Argeş pentru fluidizarea traficului de călători, cu respectarea mersului cadenţat la interval de o oră pe această rută.

De asemenea, în sezonul estival 2018, va circula o nouă pereche de trenuri pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur pentru preluarea călătorilor din Capitală pentru litoral şi retur. De asemenea, legătura cu Delta Dunării va fi asigurată în weekenduri de trenurile directe Tulcea Oraş – Bucureşti Nord şi retur.

Totodată, zilnic, la cadenţă de aproximativ 2 ore, va exista legătură feroviară Bucureşti – Aeroport şi retur.

Şi în 2018, pasagerii vor putea să călătorească în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 Euro pe sens) şi Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Chişinău (19 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia şi Salonic. Oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta din mai multe oraşe, precum Timişoara sau Cluj-Napoca.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-08Parerea ta...

LEVST.
08 Dec 2017

Dupa vitezele "astronomice" cu care circula trenurile in Romania, este foarte corect sa se spuna "MERSUL trenurilor", desi ar fi mai indicat "mersul cu tagarta", pentru ca, cand se duc, parca vin!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray