2020-07-14 07:44

Când vom găsi măști de protecție în farmacii, la preț normal?

 |  16:17
Când vom găsi măști de protecție în farmacii, la preț normal?

Lipsa măștilor de protecție - produs care nu mai poate fi găsit de mai bine de o lună în farmacii - este un subiect ce îngrijorează tot mai mulți români, care vor să se protejeze de infecția cu coronavirus.

Oficialii ne dau asigurări că problema este în curs de rezolvare.

Astfel, ministrul economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a fost pusă în funcțiune prima linie de producție din Maramureș, la grupul Taparo. Urmează ca producția să se stabilizeze la 150.000 de măști zilnic, asta însemnând că putem ajunge la peste 4 milioane de măști lunar.

În data de 15 aprilie, vor mai fi puse în funcțiune încă trei linii, din care două linii de măști pentru populație, practic urmând a se ajunge la o producție de 500.000 de măști pentru populație zilnic. 

În paralel, compania Romarm va aduce încă patru linii de fabricație, ceea ce înseamnă alte 500.000 de măști, zilnic, începând tot cu 15 aprilie – mai afirmă ministrul Economiei.

Practic, la jumătatea lunii aprilie, vom avea un milion de măști produse zilnic în România,  pentru populație, iar într-o săptămână-două vom avea produse pe piață la prețuri normale – spune ministrul Popescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz