2020-08-13 06:29

Canicula pune stăpânire pe România. 11 judeţe şi Municipiul Bucureşti, sub cod galben

 |  09:49
Canicula pune stăpânire pe România. 11 judeţe şi Municipiul Bucureşti, sub cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că 11 județe din sud-estul țării și Municipiul București se vor afla, marți, sub avertizare Cod galben de caniculă. De asemenea, alte 24 de județe din Transilvania, Oltenia și Moldova vor fi sub Cod galben de instabilitate atmosferică.

Potrivit ANM, pe toată durata zilei de marți, 2 august, vremea va fi caniculară în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și izolat 37 de grade. De asemenea, indicele temperatură — umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Județele vizate de avertizarea cod galben de caniculă sunt: Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Municipiul București.

Meteorologii mai anunţă că, până la ora 18:00, instabilitatea atmosferică va persista în 24 de județe din zonele Transilvaniei, Olteniei și Moldovei. Aici, vremea va fi instabilă în centru, nord, nord-est și nord-vest, precum și la munte. Se vor înregistra frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse și pe arii restrânse grindină. De asemenea, cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 l/mp și, punctiform, 30 — 40 l/mp.

ANM mai menţionează că, în noaptea de marți spre miercuri (2/3 august), manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în sud-estul țării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz