2019-12-15 20:49

Canicula pune stăpânire pe România. A intrat în vigoare avertizarea cod portocaliu

 |  08:58
Canicula pune stăpânire pe România. A intrat în vigoare avertizarea cod portocaliu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă luni şi marţi în zece judeţe din ţară. În aceste regiuni, temperaturile maxime ajung la 38 de grade Celsius, în timp ce disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Județele vizate de avertizarea cod portocaliu de caniculă sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Botoșani, Iași, Bacău și Vaslui.

Potrivit ANM, în cele 10 județe aflate sub Codul portocaliu de caniculă vor fi temperaturi maxime de 37 — 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

„Luni, 31 august și marți, 1 septembrie, valul de căldura va persista în toate regiunile, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități îndeosebi în zonele de câmpie și de podiș”, avertizează ANM. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

România, campioana UE. Care este capitolul la care suntem lideri detașați Gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit anul trecut peste 200 miliarde euro (echivalentul a 1,3% din PIB-ul Uniunii Europene) pentru comunicaţii (servicii poştale şi servicii şi echipamente de telefonie şi telefax), ceea ce reprezintă 2,3% din cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor, arată datele publicate marţi de Eurostat
03 Dec 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray