2019-10-14 13:48

Capitala trebuie iluminată prin energia furnizată de tratarea deşeurilor

 |  16:51
Capitala trebuie iluminată prin energia furnizată de tratarea deşeurilor

Proiectul de strategie energetică a Capitalei prevede ca iluminatul public din Bucureşti să fie realizat cu ajutorul energiei electrice furnizate de staţia de tratare termică a deşeurilor. Construirea unei astfel de staţii de tratare termică este o decizie politică, la nivelul Guvernului, în ce priveşte Programul Naţional de Gestionare a Deşeurilor. Consiliul General a votat deja înfiinţarea unui incinerator municipal pentru deşeuri, far nu s-a avansat prea mult în acest sens.

"Bucureştiul şi zona metropolitană au fost introduse în Programul Operaţional Mari Proiecte cu suma de 180 de milioane de euro pentru construirea unei staţii de tratate termică pentru deşeuri. (...) Iar în strategia energetică a Capitalei, care va fi aprobată în scurt timp, (...) am introdus la capitolul valorificarea deşeurilor şi posibilitatea ca iluminatul public din Capitală să fie susţinut doar din această staţie de tratare termică. Este o tendinţă europeană. Pe lângă multe capitale europene există astfel de staţii care sunt construite pe sisteme extrem de sigure, ecologice, fără pericol pentru populaţie, în zone care nu pot să afecteze calitatea aerului. Se fac măsurători şi monitorizări permanent, deci nu ar fi niciun impediment din punct de vedere ecologic şi ar susţine strategia noastră energetică. S-ar putea obţine prin această valorificare termică atât energie electrică sau termică, după cum vor fi necesităţile", a precizat Gabriela Firea. "În legătură cu instalaţia de tratare termică şi cele 180 de milioane de euro care sunt prezervate pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, trebuie să depunem cererea până la sfârşitul acestui an. Există o locaţie posibilă şi în Capitală şi în judeţul Ilfov", a menţionat Firea. Primarul general a vorbit şi despre realizarea de perdele forestiere, care să contribuie la reducerea poluării, subliniind că pentru un astfel de proiect este necesară o susţinere tehnică şi financiară din partea Ministerului Mediului. Ea a anunţat că în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi supus votului Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), care vizează, printre alte obiective, şi construirea a o sută de kilometri de piste de biciclişti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-17Parerea ta...

ANONIM
19 Ian 2017

Si acoperisul de la ARENA nATIONALA S-A FACUT DUPA UN PROIECT GERMAN, PARCA. LA EI FUNCTIONEAZA LA NOI NU, DESI A COSTAT MAI MULT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray