2020-08-08 04:19

UPDATE. Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța, sub COD GALBEN de ninsori și viscol. Vânt și ninsori slabe în restul ţării

 |  08:12
UPDATE. Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța, sub COD GALBEN de ninsori și viscol. Vânt și ninsori slabe în restul ţării

Florentin Dincă

Județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța se află sub atenționare Cod galben de ninsori și viscol până la ora 14:00, în timp ce restul țării a intrat sub informare meteo de vânt și ninsori slabe, până miercuri seara.

UPDATE 10.11 Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați a decis marți dimineața suspendarea circulației navelor maritime la bara Sulina, din cauza condițiilor hidrometeorologice.

UPDATE 09.23 Traficul rutier pe DN3, între localităţile Mihai Viteazu şi Plevna, din judeţul Călăraşi, întrerupt, marţi dimineaţă, din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă, a fost reluat. Circulaţia este îngreunată pe autostrăzile A2 şi A3, iar pe DN7 Găeşti-Titu traficul este oprit din cauza unui accident.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța rafalele de vânt vor depăși 55 — 60 km/h și temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite, iar în sud-estul județului Constanța vor fi precipitații mixte.

De asemenea, în regiunile din sudul și sud-estul țării, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 — 50 km/h, iar local în județele Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și Vrancea rafalele vor depăși 55 — 60 km/h. În Banat, Oltenia, jumătatea de sud a Munteniei și în Dobrogea, temporar vor fi ninsori în general slabe.

Totodată, în zona municipiului București temporar vântul va atinge 40 — 50 km/h și vor fi intervale de timp în care va ninge slab.

"Pentru București, caracteristica principală din punct de vedere meteorologic va fi vântul, care va sufla destul de puternic, cu până la 50 de km/h. Intensificările vântului vor fi prezente încă din această seară până miercuri, tot la orele serii. Ninsoarea va fi destul de slabă și va cădea sporadic, din când în când. În rest, în cele două județe din sud-vest (Caraș-Severin și Mehedinți, n.r.) și în alte două județe din sud-est (Călărași și Constanța, n.r.), unde este emisă atenționare Cod galben, va ninge mai consistent, iar fenomenul de zăpadă viscolită va fi mai pregnant. În acele zone, vântul va sufla și cu 60 km/h. În cursul zilei de mâine (marți, 17 ianuarie 2017, n.r.) vom analiza datele noi pe care le vom avea și, în funcție de acestea, vom actualiza sau nu atenționarea sau informarea de vreme rea", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Centrul INFOTRAFIC din IGPR informează că în jurul orei 0.700 circulația rutieră se desfășoară îngreunat pe autostrada A3 București — Ploiești, din cauza viscolului. Vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri, precizează sursa citată. Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să nu se angajeze în depășiri riscante, să păstreze distanta în mers și să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ și pe cele de ceață.

Se circula în condiții de iarnă pe autostrada A2 București — Constanța. Pe segmentul dintre Fundulea și Lehliu al A2 vizibilitatea este sub 100 de metri, iar între Lehliu și Drajna vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz