2020-08-05 02:23

Caravana Muzeelor pentru copii din şcoli şi grădiniţe, în Bucureşti

 |  10:01
Caravana Muzeelor pentru copii din şcoli şi grădiniţe, în Bucureşti

Caravana Muzeelor, care cuprinde mai multe ateliere destinate copiilor de până în zece ani, se va desfăşura în perioada 27 octombrie - 15 decembrie, în mai multe muzee din Capitală.

“Datorită impactului pozitiv pe care l-a avut asupra copiilor participanţi la atelierele de vacanţă, la care se adăugă interesul arătat de cadre didactice faţă de acest proiect educativ, Caravana Muzeelor continuă pe parcursul anului şcolar 2012-2013 într-o formulă nouă, adaptată nevoilor unor grupuri organizate de copii. Această nouă serie de ateliere inedite, grupate sub numele de “Tradiţional şi modern”, are darul de a familiariza copiii atât cu arta tradiţională românească, cât şi cu creaţia contemporană, prin intermediul unor prezentări tematice şi prin experimentarea unor tehnici artistice, de la cele tradiţionale cum ar fi pictura pe lemn, până la abordări inovative, pline de creativitate, aşa cum sunt tehnicile de lucru ale Ralucăi Arnăutu, care mixează cu o uimitoare lejeritate material textil cu macrame vechi, paiete sau păpuşi”, au informat organizatorii.

Atelierele se desfăşoară în trei spaţii diferite: la Anaid Art Gallery, la Muzeul de Artă “Vasile Grigore - Pictor şi colecţionar”, şi la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi.

Astfel, sâmbătă, 27 octombrie, ora 11,00, la Anaid Art Gallery se va discuta despre caracteristicile unei picturi de mari dimensiuni (cromatica specifică, subiecte abordate) şi se vor realiza compoziţii decorative pe carton.

Pe data de 17 noiembrie, ora 11,00 şi duminică, 18 noiembrie, ora 11,00 va avea loc atelierul de pictură pe lemn, la Muzeul de Artă “Vasile Grigore”.

În ziua de 24 noiembrie, ora 11,00, la Anaid Art Gallery va avea loc expoziţia intitulată “Zoolandia” de Raluca Arnăutu.

Duminică, 25 noiembrie, ora 11,00, va avea loc atelierul “Ecologia pe înţelesul copiilor”, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi.

Pe data de 8 decembrie, ora 11,00, se va desfăşura atelierul “Lumea acvatică”, la Anaid Art Gallery.

Tot în Caravana Muzeelor, pe 15 decembrie, ora 11,00, va avea loc atelierul intitulat “Plantele carnivore”, la Anaid Art Gallery.

Potrivit organizatorilor, taxa de participare este de 20 de lei pentru un atelier, iar în cazul în care înscrierea include minimum patru ateliere, taxa este de 15 lei.

Caravana Muzeelor pentru grupuri organizate şi atelierele de week-end sunt realizate de Global Mindscape în parteneriat cu Muzeul de Artă “Vasile Grigore - Pictor şi colecţionar”, Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţilor Vechi, Muzeul Naţional al Pompierilor - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, SC Electrica Serv SA - Muzeul Tehnic “Prof. Inginer Dimitrie Leonida”, Anaid Art Gallery.

Întrucât participanţii la atelierele de vacanţă au apreciat parcurgerea micului circuit între muzeele incluse în program, având ocazia să-şi cunoască mai bine oraşul şi, uneori, să păşească în muzee pe care nu le mai vizitaseră înainte, grupurile de şcoală sau grădiniţă sunt încurajate să beneficieze de activităţile organizate în cât mai multe locuri.

Astfel, pentru participarea la cinci sau şase ateliere, taxa de participare (care include materialele folosite şi accesul în muzee) se reduce cu 50% (10 lei / copil / atelier) în comparaţie cu cea practicată în cazul unei activităţi izolate (20 lei / copil / atelier), precizează organizatorii, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz