2020-08-12 16:13

Cardiacii şi persoanele cu hipoglicemie, interzis la volan

 |  17:46
Cardiacii şi persoanele cu hipoglicemie, interzis la volan

Persoanele cu tulburări grave ale ritmuluicardiac, cu episoade repetate de hipoglicemie acută, cu afecţiuni neurologicegrave, crizele de epilepsie sau alte tulburări subite ale stării de conştienţă,alcoolicii şi consumatorii de droguri nu vor mai putea obţine permise auto şinici reînnoi actul. Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de ordin alministrului Sănătăţii cu normele minime privind aptitudinile fizice şi mentalenecesare pentru conducerea unui autovehicul, potrivit directivelor UniuniiEuropene. Potrivit proiectului de act normativ aflat în dezbatere publică,comisia de examinare poate obliga candidatul că facă un examen medical despecialitate, dacă suspectează că acesta ar avea o boală incompatibilă cuobţinerea permisului de conducere.

Astfel,candidaţii care solicită obţinerea permisului de conducere grupa 1 (motocicletesimple sau cu ataş, scutere, autovehicule, cu şi fără remorcă, a căror masătotală maxim autorizată nu depăşeste 3.500 de kilograme) sunt obligaţi săefectueze un examen medical în cazul în care devine evident, la întocmireaformalităţilor necesare sau în timpul probelor de examinare pe care trebuie săle susţină înainte de obţinerea permisului de conducere, că prezintă una saumai multe din afecţiunile medicale prevăzute în noul act normativ.

La fel şicandidaţii care vor să obţină un permis de conducere grupa 2, profesioniştii.Ulterior, aceşti şoferi vor fi obligaţi să efectueze examinările medicale oride câte ori îşi reînnoiesc permisul de conducere.

Nu se vormai emite sau reînnoi permise deconducere pentru cei care prezintă probleme în ceea ce priveşte sensibilitateala contraste sau care suferă de diplopie (vedere dublă), se mai arată înproiectul de ordin.

În schimb,pot obţine permis auto sau îşi pot reînnoi actul şoferii amatori cuinsuficienţă renală gravă sau care au suferit un transplant de organe, ori careau un implant artificial care nu afectează capacitatea lor de a conduce.Aceştia trebuie să prezinte un aviz medical autorizat şi, dacă este necesar, săefectueze controale medicale periodice.

În cazulpersoanelor cu epilepsie, trebuie să treacă o perioadă de 10 ani fără crize şifără administrarea unui tratament medicamentos antiepileptic pentru a obţine unpermis auto categoria 1.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz