2020-05-31 20:31

Cardul de sănătate, un şoc pentru cei care nu plătesc asigurările

 |  18:41
Cardul de sănătate, un şoc pentru cei care nu plătesc asigurările

Ministrul sănătăţii spune că introducerea cardului desănătate este foarte importantă pentru stabilirea unor reguli foarte stricte însistem, mai ales în cazul celor care nu plătesc asigurările de sănătate,demnitarul recunoscând că introducerea acestui document ar putea fi "unşoc".

"Amconstatat că nu trăim după reguli, ci după excepţii. Introducerea cardului arputea fi un şoc pentru cei care nu plătesc asigurările, pentru că nu vor maiputea primi îngrijiri medicale decât dacă sunt urgenţe medicale", aexplicat ministrul sănătăţii, Cseke Attila. Ministrul şi-a arătat susţinereapentru card, precizând că introducerea lui înseamnă stabilirea unor regulifoarte stricte şi disciplină în sistem. "Dacă oamenii nu vor avea oproblemă de sănătate gravă atunci ei nu vor putea accede la serviciilemedicale, cu excepţia urgenţelor, dacă nu-şi plătesc contribuţia lasănătate", a subliniat Cseke Attila, citat de Mediafax. Potrivitdemnitarului, 11 milioane de persoane sunt exceptate de la plata asigurărilorsociale de sănătate, iar aceste liste ar trebui reevaluate.

Introducereacardului naţional de sănătate ar putea intra efectiv în vigoare în a doua partea anului 2011, pentru că în ianuarie va începe emiterea acestor documente.Ministrul sănătăţii a spus că Imprimeria Naţională este pregătită să tipăreascăaceste carduri şi că mai trebuie doar să înceapă procedura de achiziţie publicăpentru sistemul informatic necesar implementării. "Două sunt principaleleefecte pe care le urmărim prin implementarea acestui card: în primul rândeliminarea oricărei birocraţii pentru pacienţi. Azi, un pacient internattrebuie să aducă cel puţin o adeverinţă de la locul de muncă cum că şi-a plătittoate contribuţiile la zi. Cetăţeanul este pus pe drumuri şi nu ar trebui, maiales că trebuie să ţinem cont de faptul că este totuşi bolnav. Al doilea efecteste eliminarea fraudelor din sistem. Astăzi se poate întâmpla foarte uşor caunei persoane cu un cod numeric personal să i se prescrie un medicament, să fieridicat acel medicament de la farmacie, iar persoana respectivă nici măcar sănu ştie", a spus Cseke, precizând că "au existat asemeneacazuri". Demnitarul a afirmat că, prin card, fraudele nu vor fi posibile,deoarece medicamentele nu vor putea fi prescrise fără ca pacientul să aibăacest card şi tranzacţia să fie înregistrată ca atare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine