2020-06-06 23:22

Cardurile naţionale de sănătate vor fi distribuite începând cu luna octombrie

 |  16:22
Cardurile naţionale de sănătate vor fi distribuite începând cu luna octombrie

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă că până în prezent au fost tipărite 11.534.000 de carduri naţionale pentru asiguraţi. Acestea vor fi distribuite prin servicii poştale de către operatorul de servicii care va fi desemnat câştigător ca urmare a procedurii de licitaţie publică.

În urma licitaţiei se va încheia un acord-cadru pe următorii 4 ani (48 luni) pentru distribuirea unui număr estimat de 13.663.941 carduri. Valoarea estimată a acordului-cadru este de 37.575.837 lei fără TVA. Estimările iau în calcul persoanele asigurate care vor împlini vârsta de 18 ani până în septembrie 2018. 

Plata serviciilor de distribuţie se suportă din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS). “Estimăm că până la finalul lunii septembrie a acestui an vor fi parcurse toate etapele până la atribuirea acestui contract şi va fi încheiat acordul-cadru şi contractele subsecvente pentru a putea începe distribuirea cardului de sănătate la nivel naţional”, susţin reprezentanţii CNAS.  Cardul va fi distribuit la domiciliul asiguratului şi predat titularului pe baza actului de identitate. "În trimestrul patru al acestui an vom testa modul de funcţionare al cardului, astfel încât începând cu anul 2015, decontarea serviciilor medicale să se realizeze doar pe baza cardului naţional de sănătate. Toţi furnizorii de servicii medicale au posibilitatea să îşi achiziţioneze cititoarele de carduri. Există pe site-ul CNAS o listă cu cititoare de card deja testate, dar competiţia rămâne deschisă”, a declarat Radu Ţibichi, preşeditele CNAS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine