2020-05-29 09:06

Case distruse de inundaţii. Şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, cere verificarea autorizaţiilor de construcţie

 |  15:06
Case distruse de inundaţii. Şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, cere verificarea autorizaţiilor de construcţie

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Viorel Caragea, a cerut joi verificarea tuturor autorizațiilor de construcție a caselor de pe malul râurilor din județ, în special a celor din Novaci și Polovragi, care au fost grav afectate de inundaţii.

Citeşte şi: 

Solicitarea șefului IPJ Gorj vine pe fondul dezastrului produs de inundații în cele două localități, unde mai multe case de pe malul râului Gilort au fost afectate de debitul foarte crescut al apei.

Citeşte şi: 

De asemenea, Viorel Caragea a precizat că cei care nu au verificat la timp respectivele autorizații riscă să fie trași la răspundere.

"Ar trebui să se verifice toate construcțiile, legalitatea eliberării autorizațiilor sau dacă nu sunt autorizate toate construcțiile din zonele respective. (...) Să vii să spui că a venit apa și mi-a luat locuința... Păi dacă locuiești ilegal acolo. Poate fi și o răspundere penală în acest sens, nu numai materială", a spus şeful IPJ Gorj.

Subprefectul județului, Sorin Arjoca a declarat la rândul său că vor fi demarate acțiuni în acest sens.

"O să facem și o acțiune în acest sens, măcar să știm la ce să ne așteptăm și oamenii să fie puși în temă. Ești în zonă periculoasă, ești pe răspunderea ta. (...) Asta nu împiedică obligația de a-i salva", a spus Sorin Arjoca.

În urma ploilor torenţiale din ultimele zile mai multe case din Novaci și Polovragi au fost distruse de o viitură puternică, după ce debitul râului Gilort a crescut foarte mult.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine