2019-08-21 13:07

Cât sunt de PERICULOASE sunt automatele de CAFEA din România. Avertismentul ANPC

 |  15:31
Cât sunt de PERICULOASE sunt automatele de CAFEA din România. Avertismentul ANPC

Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) demarează o acţiune de amploare, la nivel naţional, ce vizează controlul strict al celor circa 100.000 de automate de cafea care funcţionează în prezent pe teritoriul ţării noastre.

„În momentul de faţă, pe baza specificaţiilor tehnice ale acestor aparate, acestea nu au dreptul să funcţioneze outdoor, fiind proiectate exclusiv pentru a fi folosite în interior. De asemenea, automatele de cafea pot funcţiona, în condiţii de siguranţă deplină, doar dacă sunt branşate la o reţea de apă”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Marius Pîrvu, preşedintele ANPC.

Conform unor studii, automatele de cafea regăsite pe majoritatea teritoriului României sunt branşate la recipiente care utilizează surse de apă necunoscute, nesigure, potrivit Mediafax.

În urma investigaţiilor efectuate de ANPC, comercianţii trebuie să prezinte toate autorizaţiile necesare pentru ca aceste automate să poată funcţiona în continuare, în prezent acestea fiind neînregistrate şi neautorizate. ANPC vizează, de asemenea, măsuri prin care denumirile reale şi ingredientele complete ale produselor comercializate prin intermediul automatelor să fie specificate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray