2020-08-04 23:44

Cazul Sorinei: Instanţa din Drobeta Turnu Severin a dispus amânarea judecării cauzei

 |  14:00
Cazul Sorinei: Instanţa din Drobeta Turnu Severin a dispus amânarea judecării cauzei

Judecătorii vor hotărî pe 3 iulie dacă fetiţa poate părăsi sau nu România. Pe de altă parte, familia care a adoptat-o pe Sorina cere despăgubiri uriaşe pentru cheltuielile de judecată şi zilele pierdute prin tribunale de la izbucnirea scandalului.

Luni, pe 3 iulie, se va decide dacă Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă luată cu forţa din casa în care a crescut, poate fi scoasă din ţară.

Judecătoria din Drobeta-Turnu Severin trebuia să se pronunţe joi în acest caz, însă a amânat. Ministerul Public anunța la începutul săptămânii că procurorul general, Bogdan Licu, a formulat luni o cerere de ordonanță președințială către Tribunalul Mehedinți, pentru a-i interzice fetiței de 8 ani să părăsească teritoriul României "până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie".

Pe de altă parte, avocatul asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina a explicat că părinții adoptivi au depus la dosar o cerere prin care solicită să fie despăgubiți pentru șederea lor în România. Concret, aceștia cer că, dacă instanța va decide să dea curs cererii procurorului general, să fie despăgubiți financiar prin plata salariilor pe care le-ar încasa dacă ar reveni în SUA. Familia Săcărin mai cere și plata costurilor șederii în România și a biletelor de avion.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz