2020-07-14 07:19

Ce a văzut profesorul Rafila vineri seara, pe STRADĂ

 |  23:45
Ce a văzut profesorul Rafila vineri seara, pe STRADĂ

“Cred că trebuie să ținem cont de următorul lucru: mai bine să am o activitate reglementată în terase care reduce la maximum posibil riscul infectării decât să am o situație nereglementată care crește riscul”.

Aceasta a afirmat profesor univ. dr. Alexandru Rafila și, desigur, întrebarea care intervine e aceea ce l-a făcut să afirme un asemenea lucru. După cum bine se știe, guvernul a decis să nu redeschidă terasele din 15 mai. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a spus că această decizie s-ar putea să aibă efecte neplăcute.

Profesorul a explicat la Digi 24 că a văzut, vineri seară, grupuri de 10-12 oameni bând suc pe capota mașinii. Din acest motiv, Alexandru Rafila a spus că terasele ar trebui redeschise pentru că acolo ar putea fi respectate anumite reguli astfel încât să fie redus riscul de infectare cu coronavirus.

Trebuie să oferi oamenilor ceva

”Redeschiderea teraselor este un subiect foarte dezbătut. Părerea mea s-a mai schimbat chiar în seara aceasta în timp ce veneam spre postul dumneavoastră. Drumul de la casa mea până aici trece pe lângă Parcul Herăstrău. Am văzut foarte mulți oameni adunați în grupuri 10-12 bând suc pe capota mașinii, stăteau de vorbă, socializau. Vedeți... o terasă este un element care face parte din viața noastră socială.

Trebuie să oferi oamenilor ceva pentru a putea desfășura o viață socială apropiată de normal. Unele terase se vor redeschide dacă le permite arhitectura. Desigur, trebuie să respecte reglementările pentru a reduce riscul. Nu putem exclude total riscul de transmitere. Trebuie să găsim soluții. Sunt destul de îngrijorat privind transmiterea bolii”, a mai spus Alexandru Rafila la Digi 24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz