2020-08-09 20:25

Ce drepturi suplimentare au bugetarii în 2016

 |  18:36
Ce drepturi suplimentare au bugetarii în 2016

Bugetarii nu pot să beneficieze de tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă şi premii în anul 2016, aşa cum reiese dintr-un act normativ. Munca suplimentară va fi compensată numai cu timp liber corespunzător.

În 2016, instituţiile şi autorităţile publice nu acordă personalului propriu tichete de masă, tichete cadou, prime de vacanţă, vouchere de vacanţă şi premii, potrivit documentului amintit. Regula este valabilă indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare al acestora, inclusiv pentru activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, scrie Avocatnet.ro.

Mai precis, în cazul instituţiilor publice, este vorba de bugetarii care lucrează în Parlament, Administraţia Prezidenţială, ministere, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice, alte autorităţi publice, instituţiile publice autonome, dar şi instituţiile aflate în subordinea/coordonarea acestora.

Totuşi, există şi anumite excepţii. Concret, sportivii şi colectivele tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale pot să primească premii. Totodată, pot să acorde tichete de masă instituţiile finanţate integral din venituri proprii, serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

O altă măsură aplicabilă anul acesta în sectorul bugetar este compensarea doar cu timp liber corespunzător a muncii suplimentare, a muncii în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care nu se lucrează.

"În anul 2016, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora, cu excepţia situaţiilor când prin prezenta ordonanţă de urgenţă se dispune altfel", scrie în ordonanţa de urgenţă publicată în decembrie.

Pe deasupra, în 2016 nu se acordă nici ajutoare sau, după caz, indemnizaţii la ieşirea la pensie, la retragere, la încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. Excepţie de la această regulă face doar situaţia în care încetarea raporturilor de muncă/serviciu este ca urmare a decesului angajatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz