2020-08-11 15:24

Ce măsuri ia Ministerul Sănătății în cazul copiilor infectați cu E-coli

 |  17:21
Ce măsuri ia Ministerul Sănătății în cazul copiilor infectați cu E-coli

Ministerul Sănătății a anunțat decizia de a amenda Conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești. În plus, ancheta de până acum nu a scos la iveală cauzele infectării copiilor cu E-coli.

Astfel, conform Digi24, asistenta șefă de la spitalul piteștean a fost sancționată cu o amendă de 500 de lei și directorul unității cu o amendă de 1.000 de lei. Ei au fost acuzați că nu au făcut corespunzător triajul micuților care s-au prezentat la spital cu simptome diferite, ei fiind internați în aceeași încăpere.

Mai mult, conform reprezentanților Ministerului Sănătății, ancheta efectuată la Spitalul din Pitești și la domiciliul copiilor nu a relevat încă nicio trăsătură comună a alimentației copiilor: au consumat alimente diferite, unii au consumat apă de izvor, alții apă plată de la firme diferite. Ca urmare, nu se poate vorbi în acest moment de o epidemie sau de o infecție intraspitalicească.

Joi după-amiază, mai erau internați 12 copii la Spitalul Marie Curie din București, 8 dintre ei fiind dializați. Alți 3 copii au fost deja transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, fiind diagnosticați cu Rotavirus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz