2020-02-28 21:33

Ce mesaj le-a transmis Iohannis sindicaliștilor

 |  17:51
Ce mesaj le-a transmis Iohannis sindicaliștilor

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, marţi, un mesaj participanţilor la Congresul Blocului Naţional Sindical în care afirmă că este nevoie de stabilitate legislativă în ce priveşte piaţa muncii şi le cere sindicaliştilor să dea dovadă de responsabilitate în negocieri cu ceilalţi actori sociali, şeful statului amintindu-le celor de la BNS că ”cei care v-au dat cu o mână înainte de alegeri, v-au luat înapoi cu două, la puţină vreme după ce au venit la putere”.

”Ne-am întâlnit prima dată la câteva luni după ce am preluat mandatul de Preşedinte şi am spus atunci că îmi doresc un dialog real, nu unul mimat ori formal, cu actorii din zona dialogului social. Ca mediator între stat şi societate, ştiu că fără un astfel de dialog onest şi responsabil este greu de crezut că problemele cu care se confruntă sectorul economic, administraţia publică, sistemul sanitar sau cel de educaţie vor putea fi surmontate”, se arată în mesajul adresat de Klaus Iohannis delegaţilor de la Congresul BNS, la 25 de ani de la înfiinţarea acestui organism, scrie News.ro.

Şeful statului a afirmat că actorii sociali trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi i-a pus în gardă pe sindicalişti asupra promisiunilor politicienilor făcute în campania electorală.

”Mă aştept însă de la toţi actorii sociali la responsabilitate. Veţi reuşi să oferiţi sentimentul fundamental al siguranţei celor pe care îi reprezentaţi şi să le îmbunătăţiţi considerabil viaţa doar dacă mobilizarea colectivă în perioadele de negociere pe probleme profesionale, economice şi sociale nu se va face în detrimentul securităţii sociale a altora. Ştiţi foarte bine că, de cele mai multe ori, cei care v-au dat cu o mână înainte de alegeri, v-au luat înapoi cu două, la puţină vreme după ce au venit la putere”, a avertizat Iohannis, cerându-le apoi celor de la BNS să evalueze cu atenţie partenerii de discuţie.

Preşedintele a mai apreciat că domeniul legislaţiei muncii are nevoie de mai multă stabilitate şi de coerenţă. ”Avem nevoie de consens şi de o abordare pe termen lung care să consolideze respectarea drepturilor sociale. Ştim cu toţii că este necesară o mai mare stabilitate legislativă în ceea ce priveşte piaţa muncii, o legislaţie coerentă care să asigure egalitatea de şanse, sprijinirea grupurilor dezavantajate şi stimularea progresului individual”, se mai arată în mesajul lui Iohannis care a fost prezentat de către Andrei Muraru, consilier Prezidenţial la Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-01Parerea ta...

ANONIM
01 Noi 2016

Aceste. mariri de salarii fara nici o acoperire dupa alegeri vor duce la restructurari masive dar si necesare in administratia publica. Vor duce la cresterea inflatiei cresterea de taxe si impozite si ocrestere masiva a preturilor in special la alimente si servicii de utilitate publica. Responsabili pentru toate aceste lucruri sunt slndicatele pesedizate si inconstiente de ce va urma.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine