2020-08-12 13:17

Ce oraș românesc este Capitala Culturală Europeană 2021

 |  17:30
Ce oraș românesc este Capitala Culturală Europeană 2021

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat vineri orașul românesc care va fi Capitala Culturală Europeană a anului 2021: TIMIȘOARA. Ceremonia a avut loc la Biblioteca Națională, împreună cu reprezentantul Comisiei Europene.

În cursă au fost patru orașe: București, Timișoara, Cluj Napoca și Baia Mare.

Este pentru a doua oară când un oraș din România este Capitală Culturală Europeană, după Sibiu.

Echipa care a lucrat pentru Bucuresti a numit candidatura "Orasul in-vizibil", clujenii au ales sloganul "Servus 2021", Baia Mare propune programul "Cultura Ospitalitatii", iar Timisoara - "Lumineaza orasul prin tine".

Programul este o iniţiativă a Uniunii Europene care urmăreşte să pună în evidenţă bogăţia şi diversitatea Europei, precum şi aspectele culturale comune ale ţărilor sale cu scopul de a contribui la apropierea popoarelor europene şi de a îmbunătăţi cunoaşterea reciprocă.

Printre consecinţele raportate de oraşele care au deţinut anterior titlul se află următoarele:

Titlul de Capitală europeană a culturii a acţionat ca un catalizator pentru o schimbare majoră a oraşului sau a unei zone a oraşului. O creştere semnificativă a respectului de sine şi a mândriei faţă de oraş în rândul cetăţenilor. O implicare mai mare în raport cu oferta culturală a oraşului, în special a unor categorii de public a căror participare e mai puţin probabilă. Dezvoltarea unor noi oferte culturale, a unor noi competenţe şi a unor noi oportunităţi pentru artişti şi pentru organizaţiile culturale. O mai bună înţelegere şi un profil mai bine definit la nivel internaţional, care se traduc adesea prin dezvoltarea turismului şi o reputaţie mai bună.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-17Parerea ta...

CONSTIINTA STRICATA
17 Sep 2016

CAPITALA INTERNATIONALA A MAFIEI IMOBILIARE A TIGANILOR . TE PIS PE TINE ROBULE DE BANDIT .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz