2019-10-18 00:08

Ce plan are Primăria Capitalei pentru locatarii din blocurile cu RISC SEISMIC

 |  21:40
Ce plan are Primăria Capitalei pentru locatarii din blocurile cu RISC SEISMIC

Peste 8.000 de persoane locuiesc în clădirile cu bulină din Capitală, arată datele proiectului de informare Seismic Alert. La o lună de la adoptarea unei hotărâri prin care anumiţi proprietari nu vor mai fi nevoiţi să plătească pentru lucrările de consolidare, Primăria Bucureşti le mai dă locatarilor o mână de ajutor, scrie ECONOMICA.NET.

Primăria Capitalei  vrea să pună la dispoziţia acestora servicii pentru transportul şi mutarea mobilei la noile locuinţe. Asta prevede un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va avea loc pe 17 ianuarie.

Mai exact, se doreşte completarea hotărârii din 2016 prin care a fost înfiinţată Administraţia Municipală pentru Consolidarea clădirilor cu Risc Seismic, cu "activitatea de pregătire, programare şi contractare a serviciilor de relocare de la imobilele la care urmează să se execute lucrări de intervenţie - consolidare până la locuinţele de necesitate atribuite cât şi a lucrărilor de punere în siguranţă a clădirilor de locuit", se arată în document.

Decizia este motivată de faptul că printre principalele impedimente privind consolidarea clădirilor cu bulină se numără şi relocarea propreitarilor şi a bunurilor acestora.

"Aceştia invocă mari dificultăţi în realizarea procedurii de relocare, de la identificarea unor prestatori pentru realizarea serviciilor de relocare până la durata acestei proceduri, costuri, modalitatea deficitară în care se realizează", potrivit expunerii de motive.

Serviciile de relocare la imobilele care urmează să se execute lucrări de intervenţie/consolidare până la locuinţele de necesitate atribuite vor cuprinde un pachet de activităţi specifice: transportul persoanelor şi a bunurilor de la locaţiile menţionate, activităţi de demontare/montare a bunurilor respective, manipulare, încărcare/descărcare a acestora.

Această măsură vine la o lună după ce CGMB a aprobat un proiect care prevede plata din banii bugetului local a lucrărilor de consolidare a blocurilor cu risc seismic din Bucureşti.

Astfel, proprietarii locuinţelor din blocurile cu risc seismic din Bucureşti care câştigă sub salariul mediu pe economie pe cap de membru de famile şi vor să-şi consolideze clădirile nu vor plăti nimic pentru asta. Banii vor fi acordaţi de Primărie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray