2020-08-08 04:11

Ce spune preşedintele Cartel Alfa despre creșterea salariului minim la 1.250 lei

 |  14:02
Ce spune preşedintele Cartel Alfa despre creșterea salariului minim la 1.250 lei

Președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, marţi, că proiectul de Hotărâre de Guvern care prevede creșterea salariului minim la 1.250 lei de la 1 mai a fost discutat la Comisia de Dialog Social, urmând să intre şi în dezbaterea Consiliului Economic Social (CES).

„Am primit proiectul de Hotărâre de Guvern care prevede de la 1 mai creșterea salariului minim la 1.250 lei. De asemenea, prevede și obiecția noastră legată de salariații din sectorul bugetar, și anume de a nu se introduce salariul de încadrare în judecată, ceea ce reprezenta o păcălire a lucrătorilor din sectorul bugetar, ci a se introduce salariul de bază. Nu în ultimul rând, este angajamentul Guvernului, și sperăm să îl țină, ca până în aprilie să se creeze un mecanism legislativ care să stabilească salariul minim pe economie pe o formulă care să țină cont de criterii esențiale, economice și sociale, precum coșul minim, inflație, Cartea Socială Europeană, care spune că salariul minim pe salariul mediu, raportul lor, trebuie să fie de cel puțin 50%', a precizat Bogdan Hossu, pentru Agerpres.

Liderul Cartel Alfa a mai spus că proiectul de HG care prevede de la 1 mai creșterea salariului minim la 1.250 lei va intra în dezbaterea Consiliului Economic și Social.

Referitor la „obiecția legată de salariații din sectorul bugetar”, Bogdan Hossu a spus că, în sistemul economic, salariul de bază se compară cu salariul minim garantat în plată.

„Pentru sectorul bugetar se compara sistemul de încadrare, care însemna salariul de bază la care se adăugau și sporurile structurale. Deci, dacă persoana respectivă lucra în condiții grele și avea 25% spor, nu i se calcula salariul de bază calculat cu salariul minim garantat în plată, ci i se calcula salariul de bază cu sporul de 25%, dacă acestea depășesc salariul minim garantat în plată, ceea ce practic este o mică păcăleală. 1.250 trebuie să fie salariul de bază al persoanelor respective', a explicat Bogdan Hossu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-29Parerea ta...

PILAT
29 Dec 2015

PANA la 1 mai 2016 SA SE ANULEZE TOATE ACTELE NORMATIVE emise in 2015 CE CRESC SALARIILE SI PENSIILE NOMENCLATURISTILOR mafioti si sa se elaboreze o data pt totdeauna "Legea unica a salarizarii in Ro" si "Legea unica a pensionarii in Ro" avand in vedere criteriile si principiile ce stau al abaza fundamentarii acestor reglementati in tarile membre ale UE tinand cont TOTODATA si de necesitatea reducerii nr de bugetari si de restructurare a STRUCTURILOR STATULUI in conformitate cu MODELELE existente in tarile UE si de nivelul PIB-ului. Sa terminam ODATA PT. TOTDEAUNA sa ne manifestam ca o natiune ce nu se poate autoguverna.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz