2020-01-27 13:42

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: Minus 3 grade Celsius la Miercurea Ciuc

 |  09:14
Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: Minus 3 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Joi dimineaţa s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură de la începutul acestei toamne, mercurul din termometre coborând până la valoarea de minus 3 grade la Miercurea Ciuc.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a precizat, că în jurul orei 7.00 s-a înregistrat valoarea de minus 3 grade Celsius, după care temperaturile au început să crească uşor.

Temperaturi joase s-au înregistrat şi în celelalte localităţi ale judeţului. La Joseni au fost minus 0,7 grade Celsius, la Topliţa - 0,4 grade, iar la Bucin - 3 grade Celsius.

De asemenea, în timpul nopţii de miercuri spre joi a căzut brumă în mai multe zone ale judeţului.

Meteorologii au precizat că aceste valori sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, supranumit şi Mica Siberie sau Polul Frigului.

Minima absolută a lunii septembrie s-a înregistrat în anul 1977 când termometrele au indicat la Miercurea Ciuc, minus 10 grade Celsius. La polul opus, maxima a fost consemnată în 1952, când au fost 33,8 grade Celsius.

Societatea de Gospodărire Comunală din Miercurea Ciuc este pregătită să furnizeze încălzire la instituţiile şi la apartamentele racordate la sistemul centralizat, dacă va primi solicitări în acest sens.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine