2020-08-10 18:39

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: Minus 6 grade Celsius joi dimineaţa la Miercurea Ciuc

 |  10:03
Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: Minus 6 grade Celsius joi dimineaţa la Miercurea Ciuc

Meteorologii au anunţat că cea mai scăzută temperatură din această toamnă, minus 6 grade Celsius, s-a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc. Vremea a fost deosebit de rece în cursul nopţii de miercuri spre joi în tot judeţul Harghita.

Meteorologii au precizat că miercuri noapte temperatura a coborât la limita îngheţului şi de atunci a scăzut continuu, la Staţia Meteo Miercurea Ciuc fiind măsurată, în jurul orei 6.30, valoarea termică minimă de minus 6 grade Celsius.

De asemenea, vremea a fost foarte rece în tot judeţul Harghita, minimele consemnate de meteorologi fiind de minus 4 grade Celsius la Joseni, minus 2,4 grade Celsius la Topliţa, iar la Staţia Meteo de pe vârful Bucin valoarea termică minimă măsurată joi dimineaţă a fost de zero grade Celsius.

În municipiul Odorheiu Secuiesc, s-a înregistrat singura minimă pozitivă din judeţul Harghita, de un grad Celsius.

Mai multe şcoli şi grădiniţe din Miercurea Ciuc beneficiază de încălzire, începând de miercuri, în urma temperaturilor foarte scăzute. De asemenea, de joi se furnizează agent termic şi în spitalele racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută, de 33,8 grade, a fost consemnată de meteorologii din aceeaşi localitate în anul 1952.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz