2019-10-15 16:54

Ceaţa, inamicul traficului aerian. Mai multe curse au fost amânate

 |  12:12
Ceaţa, inamicul traficului aerian. Mai multe curse au fost amânate

Decolările şi aterizările aeronavelor au fost în dificultate în vestul şi centrul ţării. Mai multe curse au avut întârzieri la Timişoara, Cluj, dar şi la Sibiu. Unele au fost amânate sau redirecţionate.

Cursa Tarom Bucureşti-Timişoara, cu 21 de pasageri la bord, nu a putut ateriza pe aeroportul timişorean din cauza ceţii şi s-a întors la Otopeni, motiv pentru care aeronava retur Timişoara-Bucureşti, care era programată să decoleze la ora 8:30, are întârzieri. Potrivit Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, un singur zbor a fost afectat de ceaţă. ”Este vorba de cursa Tarom 601 de la Bucureşti cu 21 de pasageri care s-a întors la Otopeni deoarece nu a putut ateriza la Timişoara (minima necesară pentru aterizarea aeronavei de tip ATR fiind o vizibilitate de 300 de metri). Din acest motiv, şi cursa retur, RO 602 Timişoara-Bucureşti, care ar fi trebuit să decoleze la 8:30 este întârziată”, se arată într-un comunicat. Până acum, a fost singura cursă reprogramată. De asemenea, în noaptea de luni spre marţi, mai multe curse cu destinaţia Cluj şi Sibiu au aterizat la Timişoara, tot din cauza ceţii. Este vorba despre cursele WizzAir Bergamo-Cluj, WizzAir Paris-Cluj, WizzAir Londra-Sibiu şi Lufthansa Munchen-Sibiu. Aeroportul Internaţional Timişoara este dotat cu un sistem performant de aterizare în condiţii de vizibilitate redusă, însă aceste dotări trebuie corelate şi cu dotările tehnice ale aeronavelor.

Tot în această noapte, patru curse care trebuia să aterizeze şi să decoleze de pe Aeroportul Sibiu au fost redirecţionate către Timişoara din cauza ceţii. Pasagerii au fost trimişi cu autocarul tot la Timişoara. Este vorba despre cursele Lufthansa, de la Munchen, LH1666, şi Wizzair, de la Londra, W63772. ”Pasagerii au fost aduşi la Sibiu cu autocarul”, au precizat reprezentanţii Aeroportului Sibiu.

Drept urmare, cursa de întoarcere la Munchen, LH1667, programată să plece, marţi, la ora 5:55, şi cursa Sibiu-Milano, W63779, programată la ora 6:10, au fost amânate şi, de asemenea, redirecţionate la Timişoara.

Pasagerii celor două curse au fost transportaţi tot la Timişoara cu autocarul, de unde vor fi îmbarcaţi spre destinaţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray