2020-07-15 21:04

Cel puţin un mort pe zi, din cauza vitezei. Poliţia Română, campanie de prevenire a accidentelor

 |  12:35
Cel puţin un mort pe zi, din cauza vitezei. Poliţia Română, campanie de prevenire a accidentelor

Poliţia Română a anunţat, vineri, că 17% dintre accidentele rutiere grave, produse în primele cinci luni ale anului, au avut ca principală cauză viteza. Accidentele s-au soldat cu decesul a 118 persoane. Pentru combaterea vitezei, poliţiştii din întreaga ţară fac o amplă acţiune în următoarele trei zile.

"În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut)", a anunţat, vineri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, începând de vineri, la nivelul întregii ţări, Poliţia Română derulează o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe şosele şi autostrăzi, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz