2020-02-28 17:13

Centru de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism

 |  16:25
Centru de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism

În prezent, din cei 90 de copii cu autism aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, 20 frecventează Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism, situat în Strada Bascov nr. 14-18. Grupurile sunt formate din 2 până la 5 copii, în funcţie de vârstă şi nivel de funcţionalitate.

Un element important este consilierea familiei în vederea continuării demersurilor recuperatorii acasă şi în mediul social (grădiniţă, şcoală), iar pentru eficientizarea acestei activităţi, părinţii participă la grupuri de suport/consiliere într-un spaţiu organizat în acest scop, când copilul este în terapie. Prin parteneriatul încheiat între D.G.A.S.P.C. Sector 6 şi Asociaţia Vier Pfoten, copiii beneficiari ai Centrului urmează şi terapie asistată cu animale – câini, cu rezultate remarcabile.

Autismul este un nume generic pentru o serie de tulburări comportamentale fundamentale. Autismul nu este o boală pe deplin înţeleasă, dar se crede că tulburările sunt cauzate de anumite afecţiuni genetice, ale unor interacţiuni între gene sau mutaţii rare cu efecte majore.

Simptomele obişnuite ale autismului sunt acţiuni repetitive, contact şi comunicare limitate cu alte persoane şi interese foarte restrânse. Răspândirea bolii este de aproximativ 6 persoane afectate la 1.000 de persoane şi este de trei sau patru ori mai des întâlnită la băieţi decât la fete.

Încă din anul 2008 s-au constituit în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 grupuri de suport pentru părinţii care au copii diagnosticaţi cu autism. Din anul 2011, copiii din comunitate, afectaţi de autism, beneficiază de servicii sociale specializate în cadrul Centrului de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism.

Serviciile oferite în cadrul centrului se adresează atât copilului, cât şi familiei, şi constau în stimularea comunicării, a dezvoltării interacţiunii sociale şi abilităţi de grup, deprinderi de autonomie/autoservire personală, motricitate grosieră şi fină, terapie individuală şi de grup, logopedie, terapie asistată cu animale, activităţi sportive adaptate, art-terapie şi stimulare senzorială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine