2020-04-08 16:03

Cercetătorii armatei au realizat un model de IZOLETĂ. Se începe producția

 |  19:29
Cercetătorii armatei au realizat un model de IZOLETĂ. Se începe producția

Cercetătorii ştiinţifici din Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici - BIOEVAC (tip izoletă), informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit MApN, echipamentul asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă.

"Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate", precizează ministerul.

Prototipul a fost finalizat în data de 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic Stimpex SA, specializat în producţia de echipamente de protecţie CBRN, care a pus la dispoziţia echipei de cercetare, cu titlu gratuit, materiale, materii prime şi manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.

Produsul a fost testat şi omologat, pe 18 şi 19 martie, de specialişti din cadrul Departamentului pentru armamente şi cercetători ştiinţifici din cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie şi ACTTM.

"S-au creat astfel condiţiile necesare pentru demararea procesului de producţie, în cel mai scurt timp, a acestei izolete de concepţie 100% românească în ţară, de către Stimpex SA, în colaborare CN ROMARM SA", arată MApN, conform Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-20Parerea ta...

ȘPAGă , IPOCRIZIA , MUNCA-XI
20 Mar 2020

Niciodată nu este prea târziu. Dar blestemul morților va fi tot mai aproape de voi cu fiecare minut sau fiecare ceas în întârziere .
DESTEPT
20 Mar 2020

Ce mare bomba astronomica , niste folie de plastic si bare de aluminiu cu niste pinza ??? Si asa lea crescut burtile pina la barba .
CUCUVEAUA ROZ-BETON
21 Mar 2020

Vai ..inchipuiti va ce au putut sa faca ,,cercetatorii armatei ''ce minune colosalaAltii fac rachete iar ei fac niste targi si nu mai stiu cum sa se mai laude Tara de prosti !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine