2020-02-29 02:48

CFR introduce trenurile estivale către LITORAL: rute, tarife și durată călătoriilor

 |  12:43
CFR introduce trenurile estivale către LITORAL: rute, tarife și durată călătoriilor

CFR a anunțat lista completă a trenurilor estivale care, începând cu finalul acestei luni, vor face legătura între principalele orașe din țară și stațiunile de pe Litoral.

Cel mai lung traseu, de 20 de ore, este între Satu Mare și Mangalia, iar cele două trenuri care leagă Sibiul de Constanța fac 9 ore, prin Brașov, respectiv 11 ore jumătate, prin Slatina. Din păcate, e bine de știut, rezervarea unui loc va fi extrem de complicată, chiar și cu 10 zile înainte. Până la data de 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră, către Delta Dunării şi retur. Între Satu Mare și Mangalia călătoria durează aproape 20 de ore, iar între Oradea și Mangalia drumul este 18 ore. De la Târgu Mureș drumul durează 12 ore, iar de la Iași, 10 ore. Va exista și un tren direct Reșița - Mangalia, cu timp de parcurs 15 ore. Un tren ceva mai rapid este IR 1936 care face 5 ore și 8 minute de la Brașov la Constanța. CFR spune că trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Jale între Constanța și Mangalia

Practic,16 trenuri directe (cu ramurile aferente) vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia, în timp ce 17 trenuri vor pleca zilnic din gările Capitalei (Gara de Nord și Băneasa) spre Constanța, din care 7 ajung la Mangalia. Vor există legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanța și stațiuni, dar, din cauza liniei călătoria de 43 de minute dintre Constanța și Mangalia poate dura și 100 de minute.

Tarife O călătorie București - Constanța, fără  nicio ofertă comercială, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Între Oradea și Mangalia tariful este 124 lei la clasa a 2 a și 154 lei la cușetă cu șase paturi. Drumul Sibiu-Constanța costă 61 de lei, iar Iași-Constanșa, 82 lei. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport.  Durată Trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare între București Nord – Constanța și retur, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute. Tren spre Delta Dunării Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, va circula zilnic un tren direct InterRegio pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur (IR 1689, cu plecare din București Nord la 06:10 și IR 1688, cu plecare din Tulcea Oraș la ora 13:10). De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-21Parerea ta...

ANONIM
21 Iun 2018

UN POSTALION MERGEA 24 KM INTR-O ORA . IAR TRENURILE NOASTRE MERG CU 20 KM INTR-O ORA . MAI RAU DECIT ACUM 200 ANI . CALEA FERATA BUCURESTI - GIURGIU CIND ARE DE GIND SA REFACA TRASEUL ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine