2020-05-31 14:27

CFR promite noi trenuri cu viteză de peste 160km/h

 |  18:37
CFR promite noi trenuri cu viteză de peste 160km/h

CFR va lansa în 2017 o licitație pentru achiziționarea câtorva sute de trenuri noi, vagoane și automotoare dotate cu internet și aer condiționat, capabile să circule cu viteze de peste 160km/h.

"Ministerul Transporturilor vizează de mai mult timp cumpărarea de material rulant, iar acum are și posibilitatea prin Autoritatea de Reforma Feroviara și prin asigurarea sursei de finanțare in MasterPlanul de Transport", a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro Robert Dobre, președintele Autorității de Reformă Feroviară (ARF), insituție recent creată ca urmare a recomandărilor din MasterPlan și care are misiunea principală de a eficientiza domeniul căilor ferate.

"Materialul rulant va fi unul nou, va avea mentenanță. Va răspunde tuturor cerințelor. Vorbim de aer condiționat, vorbim de internet, de viteză de circulație ridicata. Nu inseamnă doar vagoane sau doar locomotive, ci va fi o achiziție pe loturi", a explicat oficialul de la Transporturi.

Achiziția pe loturi va presupune și automotoare diesel și automotoare electrice, dar și vagoane și locomotive. 

"Sunt mai multe motive pentru care aceasta achiziție va fi compartimentată pe loturi. De exemplu, dacă am achiziționa doar automotoare diesel ar fi foarte greu ca un producător să ne livreze in perioada următoare 100 de automotoare. Atunci, practic, putem să mergem pe mai multe fronturi astfel încât achiziția și obținerea materialului rulant să se facă cât mai rapid", a detaliat Dobre.

Oficalul a mai detaliat că in perioada următoare se realizează un Studiu de Fezabilitate pentru această achiziție, o analiză care va indetifica exact de ce tipuri de vagoane, automotoare sau locomotive este nevoie, urmând ca apoi să fie lansat și caietul de sarcini în SEAP.

Intrebat dacă vor fi luați în considerare și firmele din țară care fabrică material rulant, precum Astra Arad sau trenul Hyperion de la Craiova, Dobre a declarat ca la licitații vor putea participa și aceste companii. "Absolut toți producătorii de vagoane, de locomotive și rame pot participa la aceste licitații. Vor participa în manieră competitivă la aceste licitații", a spus Dobre.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-13Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
14 Dec 2016

TOATA LUMEA DE LA CFR STIE SA TOACE BANII.....MAI ALES PE SURUBURILE DE UN MILION DE DOLARI BUCATA...ALE LUI NECOLAICIUC
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine