2020-06-06 12:22

Cheltuieli la Primăria Capitalei. Hala Matache, manevră de milioane de euro

 |  21:01
Cheltuieli la Primăria Capitalei. Hala Matache, manevră de milioane de euro

Milioanele de euro se adună în lungul proces de mutare şi refacere a Halei Matache. Ultima idee a Primăriei Capitalei este să plătească peste un milion de euro pentru găsirea unei soluţii de amenajare a zonei Pieţei Matache. Şi acesta e doar începutul.

Piaţa Matache a devenit o adevărată „sugativă” a banilor de la bugetul Capitalei. După îndelungi procese şi scandaluri, Primăria Capitalei a demarat demolarea clădirii declarate monument istoric. Apoi, administraţia condusă de Sorin Oprescu s-a trezit că nu ştie cum să refacă zona. Astfel, Primăria Capitalei a luat decizia să organizeze un concurs de soluţii pentru zona Piaţa Matache. Concursul va scoate de la bugetul Capitalei 5.000.000 de lei (peste un milion de euro). Doar serviciile de consultanţă pentru organizarea concursului vor costa municipalitatea aproximativ 180.000 de lei. Şi costurile sunt aşteptate să crească. La acestea se adaugă costurile efective de reamenajare a zonei.

Mutarea efectivă a halei va costa municipalitatea alte câteva milioane de euro. Între două şi patru milioane de euro mai exact, după costurile estimate. Ultima sumă a fost prezentată de mass-media.

Primăria Capitalei a stabilit că trebuie să mute Hala Matache cu aproape 37 de metri mai în spate, deoarece aceasta bloca noua diametrală de circulaţie Buzeşti-Berzei-Uranus. „E un subiect drag mie. De trei ani şi jumătate, lipsind sângele în instalaţia unor factori de decizie, am înghiţit numai promisiuni”, declara anul trecut primarul general  al Capitalei, Soin Oprescu. Ulterior, a venit şi avizul Ministerului Culturii şi Primăria Capitalei a început demolarea monumentului, în miez de noapte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine