2020-04-07 00:44

Cifre ALARMANTE: Cei mai mulți copii români în alte țări din UE

 |  22:33
Cifre ALARMANTE: Cei mai mulți copii români în alte țări din UE

In Uniunea Europeana, in jur de 6,9 milioane de copii traiesc in alta tara decat cea a carei cetatenie o detin. Romania conduce lista tarilor de origine a persoanelor sub 20 de ani care locuiesc in alte state ale UE.

Un studiu recent al Centrului de cunostinte pentru migratie si demografie al Comisiei Europene arata cati copii imigranti locuiesc in Uniunea Europeana si din ce tari provin. Autorii studiului estimeaza ca in jur de 7 la suta dintre copiii care traiesc in UE au cetatenia unei alte tari. Doua treimi dintre acestia s-au mutat intr-o tara UE dintr-un "stat tert", din afara spatiului comunitar, o treime sunt cetateni ai UE care locuiesc in alt stat membru.

In perioada 2014-2018, numarul imigrantilor cu varste sub 20 de ani a crescut (2018 fiind anul cel mai recent din care exista cifre concrete cu privire la aceste evolutii), dar nu atat de mult cum ar fi fost poate de asteptat in contextul crizei refugiatilor din 2015. O concluzie surprinzatoare a studiului: migratia din state UE in alte state ale spatiului comunitar a crescut de doua ori mai mult decat cea din state terte, in ciuda crizei refugiatilor.

Potrivit studiului, aproape 600.000 de copii si tineri romani sub 20 de ani traiesc in alt stat al Uniunii Europene - numarul cel mai ridicat din intregul spatiu comunitar (cifrele se refera la anul 2018). Pe locul doi, la o distanta foarte mare, e Polonia cu aproximativ 240.000, urmata de Bulgaria, Italia, Franta si Germania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine