2019-08-18 14:25

Cinci contracte ale RADET, reziliate de firma lui Piperea

 |  09:01
Cinci contracte ale RADET, reziliate de firma lui Piperea

P24

Firma Rominsolv a avocatului Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET, a anulat cinci contracte semnate de regia de termoficare, care se află în insolvenţă. Printre firmele ale căror contracte au fost reziliate, sunt furnizori de bunuri şi servicii, dar şi un contract de asistenţă şi reprezentare juridică.

Înainte de raportul la 60 de zile de la insolvenţă, Ghoerghe Piperea a denunţat contractul semnat în 2013 cu o firmă de avocatură. Aceasta trebuia să realizeze fuziunea RADET cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), furnizorul de agent termic al regiei de termoficare şi principalul creditor al acesteia. Celelalte contracte reziliate sunt cu diferite SRL-uri, operatori pentru măsurarea emisiilor în aer, poluanţi în sol şi zgomot la limita incintei centralei RADET de la Casa Presei, pentru repararea unei maşini de procesare a corespondenţei, pentru livrarea de apă minerală carbogazoasă şi echipamente IT. Potrivit profit.ro, documentul nu stipulează valoarea contractelor.

Contractul cu firma de avocatură prevedea reorganizarea RADET şi transformarea în societate comercială, dar trebuia să pregătească şi fuziunea RADET cu ELCEN. Contractul fusese semnat după ce în martie 2013 Guvernul Ponta semnase un memorandum privind fuziunea dintre cele două companii. Acesta prevedea transformarea RADET în societate comercială, care urma să fie controlată de de Municipalitate, fuzionarea segmentelor de transport şi distribuţie a agentului termic, adică a RADET cu ELCEN. În plus, trebuia să se facă investiţii în modernizarea reţelelor de transport şi distribuție a energiei termice pentru reducerea pierderilor şi a cheltuielilor de exploatare, modernizarea centralelor termoelectrice care urmau să fie preluate de la ELCEN, dar şi a celor existente, pentru eficientizare şi reducerea preţului gigacaloriei. Fuziunea urma să stingă datoriile de 3,6 miliarde lei ale RADET către ELCEN.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06Parerea ta...

CEL MIC
07 Ian 2017

Da,si pentru a scoate firma din insolvență onoratii închiriază hamalii cu ziua la mutarea arhivei primăriei generale .Halal plan de redresare!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray